У Костополі двоє молодиків захопили АЗС (Фото, відео)

07.02.2018 22:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

За сигналом «Тривога» сьогодні, сьомого лютого, зібрали поліцейських Костопільського відділу та Корецького відділення. Повідомлення, що двоє невідомих у масках зі зброєю вчинили розбійний напад на автозаправній станції з імовірним захопленням заручників надійшло о пів на дев’яту ранку. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

null
 Фото ГУ НП в Рівненській області

Зловмисники, один із яких тримав у руках пістолет, а інший — автомат, ввірвалися у приміщення АЗС та, погрожуючи розправою, викрали 50 тисяч гривень із каси. Нападники втекли з місця злочину на автомобілі «ВАЗ 2107». Такий сценарій для навчань отримали поліцейські Костопільського відділу.

Для оперативного реагування на злочин правоохоронці діяли відповідно до введеного плану-перехоплення «Сирена». Злочинців після тривалого переслідування виявили на виїзді з Костополя у недобудованому приміщенні. У результаті перемовин із групою комунікації з’ясувалося, що заручників у них немає. Однак, якщо їхні вимоги не будуть виконані, погрожували вибухом, адже нібито мали для цього вибухівку.

На місце події негайно виїхали працівники вибухотехнічного відділу ГУНП, ДСНС, кінологи і медики.

Вимоги злочинців щодо надання їм позашляховика, коштів та продуктів харчування виконали за безпосереднього сприяння голови Костопільської райдержадміністрації, після чого координаційний штаб прийняв рішення про штурм приміщення. Працівники спецпідрозділу «КОРД» у результаті проведеної операції одного злочинця затримали, а іншого — знешкодили.

null
 Фото ГУ НП в Рівненській області

«Сьогодні в Костополі проводилися навчання по оперативних планах «Грім» та «Сирена», у ході яких поліцейські залучили органи державної влади та усі оперативні служби, — зазначив заступник начальника Костопільського відділу поліції Юрій Леник. — Завдяки оперативній та злагодженій співпраці нам вдалося затримати та знешкодити злочинців».

На необхідності проведення подібних навчань наголосив і голова Костопільської РДА Олександр Середа, адже жителі району повинні почувати себе захищеними та у безпеці, довіряючи і місцевій владі, і правоохоронцям.

Невдовзі свій фаховий рівень демонструватимуть поліцейські інших районів області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews