На Сарненщині затримали ґвалтівників та повідомили їм про підозру

09.02.2018 14:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

До поліції вранці 31 січня звернулась дівчина, що четверо невідомих молодиків, погрожуючи фізичною розправою, проти її волі вступили з нею у статеві зносини.

Поліцейські розшукали зловмисників, які зараз перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Як з’ясували правоохоронці, напередодні ввечері, у Сарнах дівчина разом зі своїми двома подругами зустрілись із чотирма молодиками, з якими нещодавно познайомилися. Спочатку всі пили каву. Однак, коли хлопці почали вживати наркотичні засоби, дівчата втекли.

Посеред ночі молодики неодноразово телефонували до дівчини та запрошували знову зустрітись. Коли вона вчергове відмовилась, молодики автомобілем «Volkswagen Passat B на іноземній реєстрації приїхали до будинку, де дівчина винаймає кімнату. Хлопці силоміць витягли свою жертву з помешкання та помістили в іномарку. Один із них, тримаючи в руках лопату, погрожували фізичною розправою. У лісовому масиві неподалік села Чемерне проти волі дівчини вступили з нею у статеві зносини. Після скоєного жорстокого та зухвалого злочину відвезли потерпілу до місця проживання.

Дівчина звернулася за допомогою до поліції. Коли ж зловмисники побачили правоохоронців, утекли, залишивши авто на дорозі. Під час огляду транспортного засобу поліцейські виявили наркотичні речовини та інші речові докази. Автомобіль поліцейські вилучили. Судом на нього накладено арешт.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за частиною 3 статті 152 Кримінального кодексу України, поліцейські Сарненського відділу поліції встановили осіб, причетних до злочину. Ними виявились 26-ти, 24-х та двоє 20-річних жителів села Чемерне, які переховувались від слідства.

«Усіх чотирьох зловмисників розшукали та затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області – начальник слідчого управління Олександр Панасюк.— Молодикам повідомили про підозру у зґвалтуванні. Слідчі підготували клопотання до суду про обрання їм міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою».

Крім того, зловмисники нестимуть кримінальну відповідальність за статтею 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Наразі досудове розслідування триває, проводяться відповідні експертизи та слідчі дії.

За скоєне зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі від семи до дванадцяти років.

За матеріалами відділу комунікації поліції Рівненської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews