За «Капітошку» власник ресторану має заплатити десятки тисяч гривень

10.02.2018 20:43   Джерело: dity.ogo.ua
Опубліковано : Наталія Рівненська

Рівненський ресторан «Jazz & Blues», що знаходиться на вулиці 16 липня, у дитячому меню пропонує маленьким гостям салат під назвою «Капітошка». Саме це і стало причиною судового позову.

До суду на заклад подала відома дитяча письменниця Наталія Гудзєєва, яка є авторкою цього улюбленого мільйонами мультфільму. Письменниця наполягала на порушенні своїх майнових та авторських прав, адже адміністрація ресторану за відповідним дозволом до неї не зверталася.

Наприкінці січня Рівненський міський суд зобов’язав виплатити правовласнику понад 38 000 гривень компенсації та покриття судових витрат. Сплатити компенсацію письменниці має орендар ресторану Сергій Шпес.

Як зазначено у матеріалах судової справи, давати салату, вартістю 24 грн, назву «Капітошка» у ресторані мали право тільки після дозволу пані Гузєєвої, яка зареєструвала авторське право на назву свого мультфільму ще понад 10 років тому.

Доволі незвичну для Рівного справу взявся вести патентний повірений із Рівного Юрій Трачук. На своїй сторінці у Facebook він додав, що окрім «Капітошки», у меню закладу є ще салати «Вінні Пух» та «Чебурашка».

До слова, це вже не перший подібний позов пані Гузєєвої. В 2015 році Печерський суд м. Києва захистив авторські права письменниці, та присудив виплатити їй компенсацію в сумі 150000 грн. Справа стосувалася використання зображення «Капітошки» на надувних батутах.

За матеріалами http://dity.ogo.ua 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: dity.ogo.ua