Через небезпечну хворобу на Рівненщині ввели карантин

16.02.2018 15:19   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

У зв'язку з виявленням випадку сказу на Дубенщині 15 лютого під керівництвом першого заступника голови адміністрації Володимира Іщука оперативно проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дубенській райдержадміністрації. 

На засіданні комісії заслухано інформацію начальника Дубенської районної  державної лікарні ветеринарної медицини про захворювання на сказ собаки в селі Кліщиха Іваннівської сільської ради.

Рішенням комісії від 15.02.2018 року в селі Кліщиха введено карантин на 60 діб.

До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території та загрозливій зоні забороняється: проведення заходів із залученням тварин, вивезення за межі вказаних вище зон собак, котів і диких тварин.

Фахівці ветеринарної служби здійснюватимуть щоденний подвірний обхід та проводитимуть щеплення від сказу для котів і собак.

В мисливських угіддях, на неблагополучній по сказу території, забороняється проведення промислового та ліцензійного відстрілу диких тварин.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews