На Рівненщині безробітні з вищою освітою зможуть отримати робітничу професію

16.02.2018 23:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

На Рівненщині проведуть експеримент із працевлаштування, аби наблизити освіту до потреб ринку праці. Робити це хочуть на базі центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Такий «експеримент» можливий у разі, коли у навчальних закладах впровадять дуальну освіту. На переконання директора обласного центру зайнятості Івана Ткачука, сьогодні на ринку праці затребувані робітничі професії. І рівень заробітної плати у них вищий, ніж у тих, хто має вищу освіту. На обліку в центрах зайнятості Рівненщини стоїть 44% безробітних, які мають вищу освіту та не можуть знайти роботу.

«На підприємствах Рівненщини  спостерігається дефіцит кваліфікованої робочої сили. Тому служба зайнятості має підлаштовуватися під умови і вимоги роботодавців. І Рівненська служба зайнятості має достатню базу для перекваліфікації. У першу чергу, це перенавчання на робітничі спеціальності, які зараз є найбільш затребувані на ринку праці», - розповідає заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Тож, аби не перенавчати людей на інші спеціальності, необхідно поєднати роботу і навчання, коли молодого спеціаліста навчальний заклад готує разом з підприємством. А це завдання дуальної освіти, яку впроваджуватимуть у закладах.

Прес-служба Рівненської ОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews