У рівненському парку весело відсвяткували Масляну (Фото)

18.02.2018 20:33   Джерело: rivne.media
Опубліковано : Наталія Рівненська

18 лютого в Рівному в парку ім. Шевченка відсвяткували Масляну. На рівнян і гостей міста чекало багато цікавого - ярмарок народних умільців, конкурси, розваги та майстер-класи.

Організатори вже не вперше влаштовують свято Колодія, кажуть, таким чином, відтворюють українські традиції зимового відпочинку. Наприклад, спалення Колодія символізує весняне пробудження природи. Саме так древні слов’яни відзначали “проводи зими” та початок весни і весняного землеробства. У цей день вшановували Сонце, яке несло тепло і пробуджувало природу, тому й готували жертовний хліб, схожий на це небесне світило – млинець. 

Нагадаємо, наш час сирна седмиця не має чіткої дати святкування, адже залежить від найголовнішого християнського свята Великодня та передує семитижневому посту.

У 2018 році масничний тиждень розпочався 12 лютого і тривав до 18 лютого. Сім днів поспіль дозволено їсти масло, рибу, яйця та молочні продукти. Така їстівна розкіш відобразилася й у назві свята – Масляна. Усі охочі на святі Колодія могли спробувати шашлики, бограч, млинці, картоплю, медовуху та глінтвейн, позмагатися та просто погуляти на свіжому повітрі.

За матеріалами http://rivne.media 

null
Фото http://rivne.media 

 

null
Фото http://rivne.media 

 

null
Фото http://rivne.media 

 

null
Фотоhttp://rivne.media 

 

null
Фото http://rivne.media 

 

null
Фото http://rivne.media 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: rivne.media