АТО більше не існує. Йде перегрупування в операцію Об’єднаних сил, яку очолить військове керівництво

22.02.2018 17:10   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

В ці дні, коли Україна поминає своїх Героїв, відбуваються суттєві зміни на фронті цієї неназваної війни з російським агресором, яка вже забрала понад десять тисяч життів.

На основі закону «Про особливості державної політики і забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей», який 20 лютого підписав Президент Петро Порошенко. Згідно цього закону АТО переформатовують в операцію Обєднаних сил, яку очолить військове керівництво. Буде створений штаб Об’єднаних сил. Це мало вже статися давно, оскільки АТО давно перестало відповідати діям у ситуації, яка склалася на Сході України. Згідно цього Закону Росію визнано агресором, а псевдо-республіки ЛНР та ДНР – окупаційною зоною, якою керує окупаційна адміністрація. 

«Закон, який 20 лютого був підписаний Президентом України, систематизує задіяння ЗСУ для виконання завдань тих, які вони виконували в АТО, і зміну формату основної операції. Буде завершена АТО, і ми перейдемо до операції Об’єднаних сил. Це передбачає чітку структуру системи управління, підпорядкованість визначених сил і засобів військовому керівництву, створення об’єднаного оперативного штабу як основного органу управління цією операцією на території Донецької і Луганської областей», – заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко в інтерв’ю «Радіо Свобода», про що пише ZIK. 

За словами Муженка, це дасть змогу систематизувати задіяння підрозділів ЗСУ і підрозділів та сил інших складових сектору безпеки, «більш ефективно і в рамках правового поля застосовувати ЗСУ». 

На разі ще невідомо, хто очолить штаб ОС, проте начальник Генштабу ЗСУ запевнив, що очолить штаб Об’єднаних сил «людина з бойовим досвідом». 

«У нас є відповідні кандидатури. Вони потребують певної процедури узгодження. І після цього в найкоротші терміни вони будуть подані Президенту України для затвердження такої кандидатури. Це буде людина, яка має бойовий досвід і достатньо навичок, знань і практичного досвіду для того, щоб виконувати такі завдання», – сказав Муженко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews