Рівненський поет Микола Панченко став Лауреатом міської премії імені Уласа Самчука

23.02.2018 08:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

21 лютого, в залі засідань Рівненської міської ради відбулося урочисте вручення міської літературної премії імені Уласа Самчука.

Лауреатом міської літературної премії імені Уласа Самчука за книгу вибраних поезій «Твори» за висновками журі став Микола Панченко. Премію у розмірі десять тисяч гривень, диплом та нагрудний знак урочисто вручив міський голова Рівного Володимир Хомко. Про це повідомляє сайт міського голови.

null
 Фото з сайту Володимира Хомка

«У нас є люди, які прославляють наше місто. Ми хотіли б, щоб ті люди відчули, що у нас в Рівному вони потрібні, що вони роблять корисну справу. Ми хочемо підкреслити, що їх помічають і поважають, а їхню роботу цінують. Творчої наснаги, успіху та будемо чекати нових творів» – зазначив міський голова.

Нагадаємо, попередніми лауреатами міської премії стали рівненські письменники: Євген Шморгун, Петро Велесик, Василь Басараба, Ірина Одерако, Олена Медвєдєва.

null
 Фото з сайту Володимира Хомка

Міська літературна премія імені Уласа Самчука заснована відповідно до розпорядження міського голови від 18.04.2012 року №385-р «Про міську літературну премію імені Уласа Самчука» з метою увічнення пам’яті видатного українського письменника Уласа Самчука, заохочення сучасних прозаїків до написання творів художньої літератури, які збагачують духовний світ нашого сучасника, будять історичну пам’ять народу та його національну свідомість, присвячених висвітленню кращих здобутків сьогодення, популяризації новітньої української літератури та відзначення кращих митців в галузі художньої літератури.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews