Рівнянин судиться з російською чиновницею

26.02.2018 17:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Рівнянин подав в суд на сенаторку Російської Федерації. Мова про художника Юрія Журавля, який вимагає від Валентини Петренко, члена Ради Федерації, моральну компенсацію за порушення авторських прав. 

Карикатуру на українських політиків, яку Юрій Журнавель, намалював в період Євромайдану і видала за свою роботу російська чиновниця. Сенатор Валентина Петренко назвала це зображення власним сатиричним малюнок на французьке видання "Шарлі Ебдо". Події розгорталися ще в 2015-му році.

Тоді автор карикатури Юрій Журавель і подав в суд. За порушення авторських прав він вимагає моральну шкоду в розмірі 100 тисяч гривень. 

У Рівному справу розглядає міський суд. Проте, з місця вона ще не зрушила. Відповідачеві, тобто Валентині Петренко, досі не змогли вручити повістку. За місцем реєстрації російська чиновниця не проживає. Тож, нову повістку надіслали за місцем роботи Валентини Петренко. І як тільки надійде відповідь про її вручення розгляд справи відновлять. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews