Людмила Марчук

Людмила Марчук

журналіст, публіцист, блогер.

На суд у справі Стегнея не явилися ні свідки, ні потерпілий. Суд продовжив термін його тримання в Дніпровській психіатричці до 26 квітня

Вчора 26 лютого у Рівненському міському суді відбулося чергове судове засідання у справі добровольця Нацгвардії Святослава Стегнея.

27.02.2018 11:43   Джерело: RvNews
Автор : Людмила Марчук

Вчора 26 лютого у Рівненському міському суді відбулося чергове судове засідання у справі добровольця Нацгвардії Святослава Стегнея. 

Нагадаємо, що судять колишнього добровольця за фактом вибуху гранати в житловому приміщенні на вулиці Спартака 17 серпня 2017-го року, в якому його звинувачують.

Цього разу слухання справи знову не відбулося через неявку на суд свідків – колишніх квартирантів, які після події на вулиці Спартака 17 серпня 2017-го року з будинку  з’їхали й тепер проживають поза межами Рівненської області. Проте представник обвинувачуваного – його матір Тамара Ахмедова наполягає на тому, щоб ці свідки були доставлені на суд і дали свої свідчення. Це може пролити світло на суть справи.

Не з'явився на суд і потерпілий. Чи це просто дивний збіг обставин, коли на суд не з'являються свідки і потерпілому все байдуже? Сумнівно. Очевидно, що суд затягується. І хтось у цьому затягуванні вочевидь зацікавлений.

Представник обвинувачуваного Тамара Ахмедова звинуватила прокурора Олександра Поліщука у бездіяльності. Вона не стримувала емоцій, адже поки суд відкладає розгляд справи на нових два тижні, а тоді ще і ще, її сина знищують у психіатричці з особливо суворим режимом у Дніпрі.

 До речі, якраз 11 березня, перед датою  призначеного наступного судового засідання (на 12 березня) закінчується термін запобіжного заходу Святославу Стегнею. Тож суд мав вирішити питання щодо того, чи продовжити термін тримання обвинувачуваного й надалі у Дніпровській психіатричній лікарні зі строгим режимом. При обговоренні цього питання прокурор наполягав на продовженні терміну тримання обвинувачуваного й надалі у Дніпровській психіатричній лікарні. Натомість адвокати сторони обвинувачення Ярослав Калька та Любов Дем’яненко наполягали на припиненні його терміну тримання в Дніпрі. Оскільки Стегней за висновком психіатрів є неосудним, він може жити вдома, або ж коли за своїм діагнозом потребує лікування, його можна помістити в будь-яку іншу клініку з не таким строгим режимом, де його можуть відвідати члени родини.

Адвокат Ярослав Калька запропонував стороні обвинувачення, в якої виникли побоювання, що поява Стегнея в будинку на Спартака, 9 може вплинути на хід слідства ще один вихід: він може жити в матері у селі Курозвани Гощанського району.

 Проте суд усі ці пропозиції відкинув і прийняв рішення продовжити Святославу Стегнею, колишньому добровольцю, бійцю Нацгвардії батальйону ім. Кульчицького тримання у Дніпровській психіатричній лікарні ще на два місяці – до 26 квітня.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews