На Рівненській АЕС провели неоголошену інспекцію МАГАТЕ

01.03.2018 08:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

28 лютого 2018 року Рівненській АЕС проведено неоголошену інспекцію МАГАТЕ у відповідності до Угоди між Україною та МАГАТЕ про застосування гарантій у зв'язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї,повідомляє НАЕК "Енергоатом".

Процедура неоголошеної інспекції передбачає надання доступу інспекторам Агентства на майданчик протягом 2-х годин з моменту офіційного повідомлення про інспекцію.

У процесі роботи інспекторами МАГАТЕ H.Garba та J.Slezak за участі головного спеціаліста – державного інспектора Інспекції з ядерної безпеки на Рівненській АЕС Держатомрегулювання В.Малютяка було перевірено документацію щодо обліку та контролю ядерних матеріалів та проведено перевірку сховища свіжого палива блоків №3 та №4.

Додатково інспектори МАГАТЕ відвідали залізничні під’їзди та транспортний коридор до сховища свіжого палива на майданчику АЕС.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews