Рівненській лікарні закупили дороговартісне обладнання

01.03.2018 13:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

У Рівненському обласному перинатальному центрі запрацював новий рентген-апарат. З початку нового року на ньому пройшли обстеження 400 породіль.

Апарат придбали за кошти обласного бюджету, а це близько 5 мільйонів гривень.

Був проведений тендер. Переможець поставив цифровий апарат італійського виробництва, який дозволяє робити всі види рентгенологічних обстежень. Завдяки його технічним можливостям обстеження маляток відбувається одразу в реанімаційній палаті, а вже в кабінеті проявляються знімки.

«Досі ми 5 років домовлялись з іншими закладами, щоб десь на їх базі обстежувати пацієнтів. Тому, в першу чергу, за цей апарат будуть вдячні наші мами. Адже, крім новонароджених, ми маємо робити обстеження всім породіллям, які виписуються», - розповіла головний лікар закладу Вікторія Єнікеєва.

Краще забезпечення медичних закладів – це пріоритетне завдання для області. Для цього використовують усі можливі ресурси – кошти обласного та державного бюджетів, партнерів, таких як Світовий банк. Нагадаємо, у лютому завдяки програмі співфінансування Світового банку в обласній лікарні відкрили сучасний серцево-судинний Центр, придбали ангіограф, УЗД-сканер та багато інших апаратів.

Днями бюджетна комісія облради затвердила зміни до бюджету, які дозволять у цьому році реконструювати кілька медичних закладів. Зокрема, передбачили кошти на благоустрій території обласної дитячої лікарні, будівництво харчоблоку для протитуберкульозного диспансеру, реконструкцію та утеплення фасаду діагностичного центру. А найголовніше, планують завершити ще один корпус Рівненського обласного онкодиспансеру, який вже роками стоїть недобудований.

"Якісна медицина – це не розкіш, а стандарт життя і ми системно працюємо щоб так і було.А, зважаючи на те, що з держбюджету на Рівненщину буде спрямовано рекордних 200 мільйонів гривень на сільську медицину, можна говорити, що 2018 рік буде особливо прогресивний для галузі охорони здоров’я", - відзначив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Прес-служба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews