На рівненському вокзалі демонтовують вітражі (Фото)

04.03.2018 20:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівному на центральному автовокзалі, що на вулиці Київській, зняли 50-річний вітраж із зображенням солдата та партизана.

Ще один вітраж демонтують найближчим часом. Це не «декомунізація», пояснює керівництво автовокзалу, а планове осучаснення дизайну інтер’єру, в який старі скляні панно не вписуються.

Микола Сисюк, директор товариства «Рівне-Пас» що відповідає за автовокзал:

«Цю реконструкцію ми розпочали ще у 2016 році. Просто ремонтні роботи проводимо поступово, оскільки призупинити роботу вокзалу, щоб здійснити реконструкцію одномоментно, не маємо права. Так, два роки тому приміщення автовокзалу стало помаранчевим. У 2017 році змінили асфальтове покриття на кісточку на перонах №5 та №№9, 1, 2. Зробили безпечний прохід для перехожих. У 2018 році взялися за інтер’єр приміщення. Хочемо замінити тут світильники та змонтувати підвісну стелю.

Я сам не радий, що вітраж довелося зняти. Адже ці вітражі були візитною карткою нашого міста, як і напис «Автовокзал-Рівне» особливим похилим шрифтом, який повісили ще у 1966 році. Приблизно у цей же час з’явилися і вітражі. Проте вони не вписуються у сучасний внутрішній дизайн приміщення. На місці, де був вітраж з партизаном і солдатом, вже стоїть металева конструкція. Ми облаштуємо там офісні приміщення. Знімемо й ще один вітраж. Обидва панно не пошкоджені. Можливо, розмістимо їх у центральній стіні автовокзалу, якщо дизайнери запропонують, як це можна зробити».

За матеріалами Рівне Вечірнє

null
Фото Рівне Вечірнє

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews