У Рівному пропонують зменшити держзамовлення до медколеджу

06.03.2018 11:32   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Пропозицію зменшити держнабір до Рівненського медколеджу озвучив на засіданні медичної комісії облради депутат Владислав Сухляк. Про це повідомляє «UA: Рівне».

Він аргументує це тим, що на підготовку медспеціалістів у навчальному закладі витрачаються значні бюджетні кошти, а з працевлаштуванням  випускників виникають проблеми. Адже вакантних місць в області немає.

«У нас є 10,5 тисяч штатних посад. З них укомплектовано 11 тис. 600 осіб. Тобто є надлишок. Це 110% по області. З бюджету на 2018 рік на утримання закладів 1-3 рівнів акредитації, по медколеджах передбачено 81 млн.грн. Це на 22% більше, ніж у 2017 році», - зазначив депутат облради Владислав Сухляк.

У той же час керівник медколеджу Ростислав Сабадишин зауважує, що кожна людина має право на освіту.

«Якщо хтось каже, що ми не працевлаштовуєм. То працювало КРУ, зробили 3 тисячі запитів по наших випускниках. Лише один з них не був працевлаштований. У зв'язку з тим, що ми не лише коледж, але і школа, у нас кожен третій іде в університет», - переконаний директор Рівненського медколеджу Ростислав Сабадишин.

А представник управління охорони здоров’я Василь Височанський додає, що держзамовлення з кожним роком зменшується. До того ж із реорганізацією системи охорони здоров’я потреба у медсестрах зростатиме.

«За 5 останніх років Держзамовлення зменшується. Держзамовлення було 705 в 2013 році. Зараз уже 520», - коментує представник обласного управління охорони здоров'я Василь Височанський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews