Дефіцитним професіям навчатимуть ще у двох ПТУ

06.03.2018 17:01   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Цьогоріч на Рівненщині створять ще два навчально-практичні центри (НПЦ). Кошти на їх створення передбачили у держбюджеті. Гроші підуть на забезпечення центрів сучасним обладнанням, інструментами, витратними матеріалами тощо.

Нові НПЦ функціонуватимуть на базі Квасилівського професійного ліцею та Вищого профучилища №29 смт Володимирець. Там готуватимуть спеціалістів за дефіцитними нині професіями: електрозварник, електромонтер та електромонтажник.

Нагадаємо, професії слюсар, зварник, машиніст та монтажник визнано дефіцитними. Відповідний моніторинг найбільш затребуваних на ринку праці професій у 2017 році провело Міносвіти.

Минулого року на Рівненщині було утворено 2 навчально-практичних центри галузевого спрямування. А загалом в області працює 9 НПЦ. Там навчають таким затребуваним у наш час професіям, як опоряджувальник будівельний, монтажник, муляр, кухар, кондитер, слюсар з ремонту автомобілів, швачка, кравець, закрійник.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews