Українці зможуть безоплатно збільшувати свої ділянки до 2 га

09.03.2018 18:43   Джерело: zib.com.ua
Опубліковано : Наталія Рівненська

Громадянам можуть надати право на неодноразову безоплатну приватизацію земельних ділянок, доки вони не виберуть передбачену Земельним кодексом норму у 2 га. Ідея закладена у проекті закону «Про внесення змін до Земельного кодексу України» (№8039).

Наразі безоплатна передача ділянок у власність громадян провадиться у разі одержання угідь із земель державної і комунальної власності, але — один раз по кожному виду використання.

Проте, як зазначає автор проекту, для жителів деяких регіонів України, зокрема гірських, таке обмеження буде не справедливим, оскільки у 1990-тих роках органи місцевого самоврядування, керуючись попереднім законодавством, надавали ділянки невеликого розміру (від 0,1 га до 0,3 га) сукупною площею до 0,6 га.

Натомість ст.121 ЗК визначена значно більша норма для безоплатної приватизації. Зокрема не більше 2 га для ведення особистого селянського господарства.

Тому пропонується викласти ч.4 ст.116 ЗК в новій редакції, передбачивши можливість кількаразового отримання ділянок за кожним видом використання у межах загальної норми.

За матеріалами http://zib.com.ua 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zib.com.ua