Як зникають пішохідні переходи у Рівному (Фото)

15.03.2018 07:37   Джерело: ritm.tv
Опубліковано : Наталія Рівненська

популярне


Коли весною разом зі знігом сходить асфальт - це вже, на жаль, нікого не дивує. Однак, коли зникає розмітка «пішохідний перехід» разом зі знаками - це не може не привернути увагу. Що сталося й чого очікувати далі - дізнавалися журналісти ТРК «Ритм».

null
Фото http://ritm.tv

У Рівному зник пішохідний перехід. Ним щодня користувалися та продовжують користуватися сотні дітей, які йдуть до школи, чи яких ведуть до двох садочків. Окрім того, що традиційно разом зі снігом, “зійшла” розмітка, – зникли обидва дорожні знаки, які попереджають водіїв про пішоходів.

null
Фото http://ritm.tv

Google Maps не дає забути, що не так давно все було ось так: 

null
Фото http://ritm.tv

Сюжет достойний рівненського “Silent Hill” розгорнувся на непримітному пішохідному переході на такій самій другорядній вуличці Рівного, як Орлова. Він там завжди був, і от раптом його не стало. Ні розмітки, ні знаків! “Татотаке”, сказав би Мирон Маркевич. Батьки та і самі діти, які живуть у спальному районі на Буковинській та інших вулицях поруч і вчаться в НВК 12 та двох садочках, що поблизу № 51 та № 53 – цього навіть не помітили. Вони знають, що біля перукарні є перехід, і що машини мають їх пропустити, вже давно ніхто не звертає увагу на стовпчики із квадратним малюнком, де зображений чоловічок, який крокує чорно-білими смужками. Тепер там де вони були маємо лише таке:

null
Фото http://ritm.tv

Так само, сподіваємось, що навіть підсвідомо, про перехід знають і водії авто, які поблизу живуть, або щодня там їздять. Ну і, без образ, Орлова, не така вже і “магістраль”, а завдяки “професіоналізму” шляховиків, вже за декілька місяців після КАПІТАЛЬНОГО ремонту вулиці, там асфальт “розтанув”, як весняний сніг, тож в “драгрейсінгу” автомобілісти поступаються навіть велосипедистам. Тому, “ганяти” там можна хіба що не танках. Ось як сьогодні виглядає більша частина дороги на вулиці Орлова:

null
Фото http://ritm.tv

У Патрульній поліції Рівного пояснили та навіть проілюстрували ситацію. Кажуть, ніхто пішохідний перехід у рівнян не крав, і містики ніякої в цьому немає. Якщо питати про дорожню розмітку, наразі у нас в місті та країні вже не актуально, то демонтаж дорожніх знаків, копи “взяли на себе”. Було ДТП, автомобіліст “завалив” опору, і її довелося зняти, – зізнаються правохоронці.

null
Фото http://ritm.tv 

Тобто, хто винен, розібралися швидко, а от що далі робити – це вже складніше. Речник ПП Рівного Оксана Юрченко каже, що на їх підпорядкованій території загалом не вистачає близько тисячі дорожних знаків. Як пояснюють компетентні органи, вони мають з’являтися не поодиноко, а комплексно. Для цього потрібно провести тендер і ще купу бюрократичних процедур, щоб так само несподівано, як вони зникли, ці дорожні знаки знову з’явилися на узбіччях. Скільки часу потрібно на це – питання риторичне. З одного боку можна взяти за приклад епопею з реконструкцією стадіону “Авангард”, де 2 роки витрачають бюджетні кошти рівнян, а навіть реалізувати свої фантазії у малюнок не можуть, а з іншого – це те, що зазвичай пішохідні переходи, знаки, світлофори тощо у нас якось дуже оперативно та без жодної бюрократії та тендерів з’являються, коли на тому відрізку шляху гинуть люди та діти. Згадайте світлофор біля ПДМ, чи навіть на Соборній біля Пушкіна, Бронники – це взагалі окрема розмова, і таких прикладів можна навести безліч. Є така життєва мудрість: “Хто хоче, той шукає можливості, а хто ні – причини”. Тож, залишається лише чекати, як поведуть себе “слуги народу”, як люди, чи як бюрократи? Які в ЗМІ швидше з’являться новини “На Орлова збили дитину”, чи “У Рівному відновили дорожні знаки”?

Разом з тим, закликаємо усіх читачів нашого сайту, особливо батьків, бути уважним самим, та попередити інших, особливо дітей, про, сподіваємось, тимчасову небезпеку на перехресті Буковинської та Орлова.

За матеріалами http://ritm.tv 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv