Рівненський ХК "Фаворит" першим півфіналістом чемпіонату Волині.

16.03.2018 13:06   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Результат цього поєдинку хвилював ледь не всіх учасників змагань. В перемозі "Фаворита" був зацікавлений тільки сам "Фаворит", адже вона надавала йому пряму путівку до півфіналу. Звитяга володимир-волинської дружини влаштовувала "Нетішин" (дозволяла йому достроково стати півфіналістом), "Легіон" (фактично гарантувала місце в півфіналі), "Луцьк" (залишала шанси на прямий півфінал) і власне сам "Володимир" (швидше, для престижу). 

Переміг "Фаворит" і став першим півфіналістом чемпіонату Волині. Остаточний власник другої путівки до "фіналу чотирьох" буде вирішений тепер після заключної гри між "Луцьком" і "Легіоном", причому сам "Луцьк" на неї вже не претендує.  

Цей поєдинок також  явив нового абсолютного рекордсмена - юна зірочка волинського хокею Тимофій Басараб аж 9 разів здобув ворота суперника, перевершивши обидва згадані вище досягнення. При цьому не слід вважати, що Тимофій грав виключно сам, не помічаючи партнерів - не одного разу він віддавав партнерам потенційно гольові передачі, проте їм не вдалось їх втілити в голи.  

Щоправда, перебіг гри довгий час не налаштовував на очікування подібного результату від Тимофія. Більшу половину гри "Володимир" спільними зусиллями все ж якось давав раду активній та агресивній грі форварда - перебігати в персональній опіці майбутнього рекордсмена не намагалися (наперед програшний варіант), але позиційно його зустрічали, прагнучи всіма дозволеними способами вибити шайбу з-під ключки нападника. Вдавалось не завжди - Тимофій частенько проривався на ударну позицію, але його щільні кидки довший час приборкував воротар Віктор Герасимчук.  

Незважаючи, що більшість ігрового часу в першому періоді "Володимир" провів в обороні, саме володимир-волинські хокеїсти, витримавши шалений стартовий натиск, досить швидко в першій же своїй атаці відкрили рахунок. 

Через декілька хвилин Тимофій Басараб відкрив лік своїм голам, реалізувавши більшість, яку сам і заробив для команди. Але після нового натиску рівнян з надактивною участю Тимофія, "Володимир" в другій своїй атаці з початку матчу закинув другу шайбу до воріт Миколи Сердюка. Здавалось, що на першу перерву лідером в рахунку відправиться саме володимир-волинська команда, але на останній хвилині періоду Тимофій Басараб прихованим кидком застав зненацька Герасимчука і вдруге вирівняв рахунок.  

В другому періоді в атаку пішов "Володимир", який повністю заволодів ініціативою на майданчику і влаштував тотальний обстріл воріт опонента. В одній з атак шайбу до воріт в прямому смислі слова заштовхав Віктор Понімарчук і володимир-волинці втретє повели в рахунку. В наступні хвилини команда з княжого міста мала декілька нагод збільшити перевагу, але не судилось. 

Вочевидь, володимир-волинські хокеїсти, граючи двома п'ятірками, дещо втомились від власної активної гри. І тоді ситуацією на майданчику повністю заволодів Тимофій Басараб, котрий став головним організатором нових атак "Фаворита" і їх завершувачем. До завершення другого періоду за шість з половиною хвилин Тимофій чотири рази "запалював червоне світло" за воротами "Володимира", закинувши шосту шайбу на останніх секундах періоду. 

А вже на перших секундах заключної третини гри юний Басараб відзначився сьомим влучним кидком. На 5-й хвилині третього періоду Тимофій забив рекордний гол - свій восьмий в цій грі. 

До честі хлопців з "Володимира" - розуміючи, що цю гру вони вже не врятують, команда продовжила грати. Володимир-волинські хокеїсти знову намагались щільно грати в обороні і при нагодлі організовували гострі контратаки. Винагородою для команди стали два голи у ворота суперників. 

Але повністю зупинити Тимофія Басараба, котрий вже майже і не мінявся, не вдалося. За 10 хвилин до завершення гри черговий "щелчок" і дев'ята шайба Тимофія влітає до "дев'ятки". Прагнув новий рекордсмен закинути і десяту шайбу. Але десятий гол у ворота "Володимира" "аборигени" "Фаворита" організували вже власними силами - після потужного кидка Андрія Аксютова шайба рикошетом від захисника ледь не порвала сітку у воротах. 

 14 березня 2018р. "Фаворит" - "Володимир" - 10:5 (2:2, 4:1, 4:2)

За інформацією ХК "Луцьк"


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews