На Рівненщині неплатникам аліментів описують майно (Фото)

17.03.2018 20:43   Джерело: charivne.info
Опубліковано : Наталія Рівненська

Державні виконавці Рівненського міського та районного відділів ДВС проводять рейди до неплатників аліментів. 

Двері до квартири рівнянина, який заборгував 25 тисяч гривень аліментів, ніхто не відчинив. Щодо чоловіка вже винесли постанови про тимчасове обмеження у праві виїзду закордон, користування зброєю та полювання, керування авто. Оскільки поспілкуватися із боржником цього разу не вдалося, державні виконавці залишили на дверях злісного неплатника повідомлення про виклик до відділу ДВС із роз’ясненням про його відповідальність у разі несплати боргу.

А ось у іншого боржника, який також має заборгованість по аліментах у розмірі 25 тисяч гривень, державні виконавці описали його частку квартири.

Позбутися своєї земельної ділянки ризикує й мешканець Рівненського району. Чоловік заборгував на утримання своєї доньки близько 50 тисяч гривень. Відтак державні виконавці описали земельну ділянку боржника у селі Великий Олексин.

«Робота мобільних груп є продовженням діяльності Мін’юсту в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» щодо захисту прав дитини. Такі виїзди відбуваються регулярно. Державні виконавці використовують усі законні методи впливу на злісних неплатників аліментів – обмеження у праві виїзду за кордон, керування авто, володіння зброєю і полювання. Ми докладатимемо максимум зусиль, щоб змусити недобросовісних батьків виконувати свої зобов’язання перед власними дітьми. З часу набрання чинності Закону № 7277 #ЧужихДітейНеБуває державні виконавці Рівненщини стягнули 3 мільйони гривень аліментів. Загалом з початку цього року стягнуто 11 мільйонів гривень аліментів», – зазначив начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Микола Станіщук.

Нагадаємо, що із 6 лютого 2018 року набув чинності Закон № 7277 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів». Також при Головному територіальному управлінні юстиції у Рівненській області був створений регіональний штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів.

За матеріалами прес-служби теруправління юстиції в Рівненській області.

null
Фото прес-служби теруправління юстиції в Рівненській області

 

null
Фото прес-служби теруправління юстиції в Рівненській області

 

null
Фото прес-служби теруправління юстиції в Рівненській області

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: charivne.info