Хто і навіщо проник в кабінет міського голови Вараша (Відео)

17.03.2018 22:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Сергій Анощенко, якого місцеві депутати відсторонили з посади міського голови Вараша, заявляє про незаконне проникнення до кабінету мера. Відео події, яка сталась ще третього березня, сам пан Анощенко оприлюднив вчора. 

Із нього зрозуміло, що всередину заходять секретар ради і виконувачка обов’язків голови Ірина Шумра з депутатами та працівниками виконкому. Згодом, зрозумівши, що їхні дії фіксуються, хтось із присутніх камеру закрив. Пристрій, як пояснив журналістам UA:Рівне Сергій Анощенко, він свого часу встановив у кабінеті задля власної безпеки. На інших кадрах, знятих у приймальні мера, чути, як секретар ради запрошує зайти до кабінету комісію з інвентаризації. Такі дії Сергій Анощенко назвав протиправними, адже, за його словами, звільнення оформили, коли він пішов у відпустку.

"Так як це відбувалось – без правоохоронних органів, без опису… Я не знаю, що зараз в моєму кабінеті зникло або може з’явитись, коли я туди повернусь. Тому я звертаю увагу правоохоронців: відбувся черговий злочин – я чекаю, яка ж буде реакція. Письмово мені повідомили, що жодних порушень нема. Ну побачимо", - розповів Сергій Анощенко. 

 

"За результатами перевірки зазначених повідомлень досудове розслідування не розпочиналось та кримінальне провадження не було поки що відкрито. Я кажу виключно за факт, про який ви питаєте - щодо входу в кабінет", -  прес-офіцер поліції області Любов Белаш. 

У свою чергу  Ірина Шумра зазначила, що інвентаризацію в кабінеті, на її думку, провели правомірно. Метою було з’ясувати, чи не зникло майно після останнього візиту пана Анощенка. А потрапити туди, окрім як зламати замок, не змогли. Також секретар ради додала, що звернулась у поліцію з проханням перевірити правомірність встановлення камери у кабінеті міського голови.

"Він поміняв замки, в нас є завгосп, який не має ні ключів, нічого. І взагалі, заміна здійснювалась в нього в кабінеті невідомими особами в неробочий час. Це не його особиста приватна власність, це власність громади. Ви розумієте, є матеріально відповідальні особи, які станом на той момент не володіли, що там знаходиться в тому кабінеті", - розповіла секретар Вараської міськради Ірина Шумра.

 Нагадаємо, протистояння за посаду мера Вараша триває із грудня минулого року. Зазначимо, що Сергій Анощенко судиться за поновлення на посаді міського голови Вараша і справу по суті окружний адмінсуд у Рівному розглядатиме у наступну п’ятницю, 23-го березня. 

 

Джерело: UA: Рівне


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews