У Рівному відбулася арт-година присвячена Антоніо Вівальді

19.03.2018 16:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

В березні виповнюється річниця від дня народження великого італійського композитора Антоніо Вівальді.

Він народився в Венеції в родині музиканта 340 років тому. Навчався віртуозної гри на скрипці у відомих педагогів, однак став священником і викладачем консерваторії. Цикл концертів для скрипки та струнного оркестру «Пори року» приніс Вівальді світову славу. Його творіння виходить за рамки часу. Сьогодні його музика досить популярна і її можна часто почути в телевізійній рекламі, на радіо та концертах. В його музиці є те, на що відгукується душа у будь-яку епоху.

null
 Фото з сайту Рівненської обласної бібліотеки для молоді

В цьому могли пересвідчитись студенти коледжу економіки і бізнесу на арт-годині видатної особистості. Ведуча познайомила присутніх з особистістю Вівальді та розповіла про знаменитий цикл «Пори року». Вона підкреслила, що цей твір має глибокий сенс і його справедливо називають фрескою людського життя. Весна – це народження, літо – це юність, осінь – це зрілість, зима – це старість. Присутні занурились у глибини прекрасної музики, яка навіяла різноманітний калейдоскоп із радісних і сумних подій. Вони слухали музику і визначали образи, які у них виникали. Опісля ділились враженнями та виклали узагальнені асоціації на лист паперу.

За інформацією Рівненської обласної бібліотеки для молоді


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews