Житель Рівненщини під час іспитового строку скоїв нові злочини

20.03.2018 10:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Ухвалою Дубенського міськрайонного суду Рівненської області стосовно 43-річного жителя міста Дубно скасовано звільнення від відбування покарання з випробуванням та останнього направлено на відбування покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік.

Так, під час судового засідання встановлено, що чоловік у березні 2017 року судом засуджений за вчинення крадіжки, вчиненої повторно, до покарання у виді обмеження волі на строк 1 рік. Водночас на підставі ст.75 КК України від відбування такого покарання особу звільнено з встановленням іспитового строку 1 рік з покладенням певних обов'язків.

Однак, засуджений покладених на нього обов'язків, які полягали у необхідності періодично з'являтися до органів пробації, не виконував, натомість вчинив 8 адміністративних правопорушень. Окрім того, відносно засудженого вкотре скеровано обвинувальний акт до суду за обвинуваченням у вчиненні чергової крадіжки, а також на наругу над могилою з корисливих цілей.

Подальший 1 рік чоловік відбуватиме покарання у місцях обмеження волі.

Прокуратура роз’яснює, що під час звільнення з випробуванням особа зобов’язана виконувати покладені на неї обов’язки. Інакше, відповідно до ч.2 ст.78 КК України, якщо засуджений не виконує покладені на нього обов’язки або систематично вчиняє правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, суд направляє засудженого для відбування призначеного покарання.

За матеріалами Дубенської місцевої прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews