На Рівненщині двох поліцейських зловили на збуті службової інформації

20.03.2018 14:34   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури працівниками Поліського Управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України та Рівненського управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України викрито правоохоронців з Вінниці, які незаконно збували за грошову винагороду інформацію з обмеженим доступом.

В ході досудового розслідування встановлено, що працівники одного з відділів поліції м. Вінниця, використовуючи своє службове становище та маючи доступ до автоматизованих систем Міністерства внутрішніх справ України, незаконно збували стороннім особам за грошову винагороду інформацію з обмеженим доступом, що призвело до її витоку. 

Протиправну діяльність поліцейських викрито завдячуючи пильному моніторингу мережі Інтернет на спеціалізованих форумах в м. Рівне, на яких правоохоронці Рівненщини відшукали пропозицію осіб щодо надання за матеріальну винагороду відомостей з автоматизованих систем державних органів. 

На даний час проведено обшуки за місцем проживання та роботи оперативних працівників поліції. 
Вирішується питання про повідомлення особам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст. 362, 368 КК України (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, одержання неправомірної вигоди).

За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури слідчими Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області проводяться слідчі дії з метою притягнення винних осіб до передбаченої законом кримінальної відповідальності.

За матеріалами Рівненської місцевої прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews