Карантин через підозру на кір оголосили в одному з відділень Рівненської обласної дитячої лікарні

21.03.2018 10:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

У одного з пацієнтів педіатричного відділення обласної дитячої лікарні запідозрили кір. Головний лікар закладу Віталій Бойко підтвердив цей факт телефоном журналістам UA: Рівне.

Між тим, завідувач епідвідділу обласного лабораторного центру Віктор Мороз повідомив, що карантин у відділенні триватиме три тижні. У цей період нових пацієнтів до нього не прийматимуть. Хворого хлопця перевели в інфекційне відділення міської лікарні. А дітям, які контактували з ним, твердить Віктор Мороз, кір загрожує лише, якщо вони не були щеплені.

«Заходи вже вжиті. Дитина зараз госпіталізована, лікується. Але щоб підтвердити діагноз ми взяли матеріал. Результат буде в четвер. Cкоріше за все, там кір, бо клініка типова. Дітям, які з ним контактували, якщо не щеплені, то їм треба протягом трьох діб зробити щеплення. А взагалі ситуація у нас з кором напружується. Тому що кількість хворих зростає. На кінець минулого тижня ми вже мали 67 випадків. Із них 48 дітей,» - зауважив завепідвідділу обласного лабораторного центру Віктор Мороз.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews