На Рівненщині впродовж трьох днів триватиме «Віршень»

22.03.2018 06:46   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
 
Ініціатори проекту - Сергій Пантюк (м. Київ) та Олексій Юрін (м. Черкаси), а також рівненські автори - голова РО НСПУ Ірина Баковецька, Тата Рівна, Валентина Люліч, Наталія Демедюк, Юлія Семенова, Ірина Мельник, Юрій Матвійчук та інші. 
 
Розпочнеться захід 26 березня у Здолбунові об 11:00 год, а продовжиться в Костополі о 15:00 год. Наступного дня, 27 березня о 13:30 «Віршень» відвідає Березне, а 28 березня зустрічі з письменниками відбуватимуться за таким графіком: 11:00 - РОІППО (Інститут післядипломної освіти), 15:00 - Дубно, 18:00 - галаконцерт у Рівненському музично-драматисному театрі.
 
Загалом заплановано 6 міст та 7 локацій,а ще - безліч подорожніх читань, адже цьогоріч «Віршень» вирушає в експрес-тур! Заходи проводитимуться у філіях районних централізованих бібліотечних систем за підтримки Рівненської організації Національної спілки письменників України та райдержадміністрацій. 
 
Нагадаємо, «Віршень» — український поетично-музичний фестиваль, заснований письменником, видавцем і громадським діячем Сергієм Пантюком. Насамперед ініціатори проекту декларують таку мету фестивалю: «Популяризація української поезії, авторської пісні та небанальної музики, творча допомога талановитим авторам, які мешкають поза столицею, формування в Україні єдиного мистецького простору, сприятливого для творчого розвитку кожної особистості, яка прагне творити вітчизняну культуру».
 
«Віршень» дебютував 10 лютого 1996 у Чернівцях як оригінальне відзначення Сергієм Пантюком власного 30-річчя. Від того часу відбувається щороку 10-12 лютого і триває від 1 до 3-х днів. З 2006 проходить у Києві, а цього року пройде й у Рівненській області.
 
Організатори запрошують усіх любителів літератури приєднуватися до культурного дійства, відвідати заходи в окремих локаціях або ж покататися разом з письменниками Рівненщиною.
 
null
 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews