На Рівненщині 2018-й оголошено Роком баскетболу

22.03.2018 07:02   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Документ передбачає ряд конкретних заходів - проведення дитячо-юнацької баскетбольної ліги, Чемпіонатів та кубків області, змагань серед університетських команд, фестиваль аматорського баскетболу «Rivne Basketball 2018». 

На даний час з обласного бюджету вже виділено 634 тис. грн. і це тільки початок.В залі було чимало представників жіночої та чоловічої команд БК «Рівне», президентом якого є зірка українського баскетболу, екс-гравець іспанської «Валенсії» Сергій Ліщук:

«Пройшло вже півроку з часу заснування нашого клубу і є певні результати. Звісно ж, завжди можна більше. Але можу зі своєї сторони запевнити, що ми будемо рости у майстерності та здобувати перемоги для нашого міста й області. Мене досі питають, чому я сюди повернувся, але ж я рівнянин і хочу, щоб Рівне звучало не лише в Україні, а й у Європі. Але все поступово, крок за кроком ми будемо до цього іти».

На даний час жіноча команда БК «Рівне» веде боротьбу за медалі в Суперлізі України, чоловіча команда БК «Рівне» також перебуває в трійці кращих в західній підгрупі Вищої ліги України з баскетболу.

null
Фото з сайту Рівненської ОДА

Президент обласної федерації баскетболу Олександр Процюк сказав і про те, що важливо не обділити увагою наймолодші групи підготовки:

«Щоб вихованці наші не їздили до Одеси, Києва, Дніпра, а все-таки стартували звідси, тут закріпилися і мали змогу в подальшому розвиватися. А секрети росту ми знаємо. Хочу подякувати всім за підтримку, за увагу до баскетболу, віримо, що перемог цього року буде ще більше».

Загалом, в області в дитячо-юнацьких спортивних школах діє 15 відділень з баскетболу, в яких займається понад 1200 учнів, працює 43 тренери-викладачі, з них 22 – штатних.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews