На Рівненщині визначили степендіатів, які отримуватимуть доплату та проекти, які отримають гранти

22.03.2018 10:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Десятеро стипендіатів отримуватимуть доплату 500 грн упродовж року. Так визначила спеціальна обласна комісія для тих людей, котрі довгий час пропрацювали у галузі культури. Про це повідомляє UA: Рівне.

Окрім того, визначено чотири проекти з десяти, що отримали обласні гранти. На суму майже сто тисяч гривень. Серед проектів - створення онлайн-гіду екскурсійними маршрутами Рівного, архітектурно-художньої концепції "Рівненщина у 1900-му - 1939-му роках". А ще зйомки фільму про серпанкове ткацтво у Дубровицькому районі та облаштування у ляльковому театрі "Baby room".

"У нас в театрі йдуть вистави для дітей від трьох років, тому діти до трьох років не задіяні. Ми запросили режисера з Києва, художника, які мають досвід роботи з такими дітками. І вирішили облаштувати репетиційну залу і зробити невелику камерну сцену, де діти будуть спілкуватися з акторами в ігровій формі", - розповів артист лялькового театру Андрій Окладов.

"Комісія відібрала 4, що найбільш значимі для нашої області, намагаючись врахувати різні напрями розвитку мистецтва. Звичайно, ми не забули про культурну спадщину, тому що наш серпанок із села Крупове Дубровицького району на рівні Мінкультури розглядається як такий, що буде подано до ЮНЕСКО як один з матеріалів нематеріальної культурної спадщини", - зазначила заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews