Надію Савченко арештували в кулуарах Верховної Ради (ВІДЕО її виступу)

22.03.2018 14:49   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Про це повідомляє Гордон. Напередодні під час сесійного засідання за притягнення Надії Савченко до кримінальної відповідальності проголосували 291 обранець ВРУ. Після голосування Надія вийшла до своїх прихильників перед Верховною Радою, поговорила з сестрою та матір’ю, повернулася в приміщення парламенту, де її й затримали. Нині вона знаходиться в приміщенні СБУ.

Нагадаємо, що подання ГПУ на притягнення Надії Савченко до кримінальної відповідальності, затримання і арешт 15 березня передали до Верховної Ради. Того ж дня ВРУ виключила Савченко із парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони. 

null
Фото УНІАН

Сьогодні, 22 березня зранку подання генпрокурора щодо притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко розглянув комітет ВРУ з питань регламенту та дійшов висновку, що подання ГПУ є законним й рекомендував передати його до сесійної зали ВРУ. Рішення підтримали всі члени Комітету.

Сьогодні вдень Верховна Рада підтримала подання ГПУ на притягнення народного депутата України Надії Савченко до кримінальної відповідальності, затримання і її арешт. 

За притягнення Надії Савченко до кримінальної відповідальності проголосували 291 обранець під час сесійного засідання ВРУ.  

За затримання Савченко проголосували 277 депутатів.

Подання ГПУ щодо арешту Савченко підтримали 268 обранців.

Про це повідомляє ZIK.

Сьогодні у ВРУ генеральний прокурор України Юрій Луценко виступив з парламентської трибуни із доповіддю. Юрій Луценко заявив, що нардеп Надія Савченко та керівник Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимир Рубан домовилися із ватажками терористичної «ДНР» щодо постачання зброї для теракту, маючи на меті насильницьке повалення конституційного ладу та захоплення державної влади України.

 

Генпрокурор також повідомив про передбачену судову психіатричну експертизу для Савченко. З його слів, це дозволить «зняти всі питання і припинити прикривати злочинний умисел і підготовку до теракту». Генпрокурор заявив, що сподівається завершити слідство по справі Савченко та Рубана через 2-3 місяці.

У сесійній залі продемонстрували аудіо- та відеозаписи розмов Савченко, надані Генеральною прокуратурою. Луценко заявив, що слід встановити ще, хто є головним «ляльководом» дій, які планувалися, та хто «зарядив ці торпеди». 

Народний депутат Надія Савченко, виступаючи з парламентської трибуни, заявила, що добровільно вона не відмовиться від Зірки Героя України, демонструючи її перед депутатами. 

«Я доводила, що я є Героєм України у московських в'язницях проти ворога зовнішнього. Доведу і вам, внутрішнім ворогам України, що таке Герой України!», – заявила колишня бранка Кремля.

 

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=QAbk35JPeC4

Після бурхливого обговорення у сесійному залі обранці підтримали усі подання ГПУ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews