Рівненська АЕС готується до повторної перевірки ВАО АЕС

23.03.2018 07:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Рівненська АЕС тісно співпрацює з міжнародними організаціями, зокрема із Всесвітньою Асоціацією організацій, які експлуатують АЕС (ВАО АЕС). 

Проведення повторної партнерської перевірки (ППП) ВАО АЕС на Рівненській АЕС планується 22-26 жовтня 2018 року. Експертами стануть п’ятеро представників Паризького та Московського центрів ВАО АЕС (WANO). Їхня увага буде спрямована на перевірку поточного стану областей для покращення (ОДП), які були визначені при проведені партнерської перевірки в 2016 році у відповідності до критеріїв ВАО АЕС та визначення прогресу в ознаках культури безпеки.

За результатами попередньої партнерської перевірки, яка відбулася у 2016 році, рівненські атомники мали усунути ряд зауважень.Підготовка до перевірки ВАО АЕС носить плановий характер.

«Робочою групою було визначено перелік питань, що потребують змін. Стан виконання заходів контролюється персоналом служби забезпечення якості. Відслідкувати кожен етап конкретного заходу можна за допомогою внутрішньої автоматизованої системи управління документацією АСУД. Окрім того, було проведено кілька окремих нарад з керівниками напрямків де з’ясовано найбільш проблемні питання та шляхи їх вирішення», – зазначив заступник генерального директора РАЕС Віктор Кравець.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews