Рівнерада не підтримала встановлення буферної зони

23.03.2018 09:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Рівнерада не підтримала звернення пасічників до Кабміну щодо 20-кілометрової буферної зони навколо міста. Про це повідомляє «UA: Рівне».

Бджолярі просять підтримки в забороні обприскування полів пестицидами. Між тим, голова спілки пасічників Богдан Лимар напряму звернувся до заступниці міністра аграрної політики Ольги Трофімцевої, яка перебувала сьогодні в Рівному. Вона у свою чергу запропонувала рівненським пасічникам увійти до робочої групи з питань бджільництва  при Міністерстві агрополітики і спільно вирішувати цю проблему.

«Міністерство саме задекларувало, що із 61 відсотка розораності земель до 22 року має зменшитися розораність земель. А це означає і зменшення внесення пестицидів на розораних землях в Україні. До 31,40 відсотків», - зазначив голова спілки пасічників Богдан Лимар.

«Можливо, є сенс напрацювати меморандум, який на добровільний основі зобов'язав би сільгоспвиробників відповідально ставитися до внесення цих засобів захисту рослин чи пестицидів. І інформувати про те, що відбувається на їхніх полях. З боку пасічників теж буде відповідальність в тому сенсі інформувати сільгоспвиробників куди й коли вони вивозять свої пасіки, де їхні бджоли будуть знаходитися в той чи інший період. Щоб сільгоспвиробники знали і відповідним чином реагували», - розповіла заступниця міністра агрополітики та продовольства Ольга Трофімцева.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews