Конференція і танок на візках: рівняни відзначили Міжнародний день «сонячних дітей» (Відео)

23.03.2018 17:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівному 21 березня відзначили Міжнародний день людини з синромом Дауна. За статистикою, з таким діагнозом народжується кожна 700-та дитина у світі. 

У цей день Рівненський навчально-реабілітаційний центр «Особлива дитина» відвідали учасники  Міжнародної медико-педагогічної конференції «Розпізнавання та діагностування дітей із аутизмом»,  яка упродовж двох днів проходила у місті.  Серед  гостей були: п.Мєчислав Дудек, доктор наук, професор Суспільної Академії Наук (м.Варшава), п.Артур Урбаньчик, голова  Фонду «Porta Vitae», власник дошкільного терапевтичного закладу, п.Івона Блащак, кандидат наук Варшавського університету природничих наук,кафедра освіти та культури(м.Варшава), п.Юстина Аляма, лікар Регіонального центру навчання донорства та лікування (м.Лодзь). п.Анна Матера, магістр, директор терапевтичного дитячого дошкільного закладу «Академія Мікі Мауса»(м.Пйотркув Трибунальський), п.Мірослав Мурат, доктор наук, професор Варшавської вищої школи міжнародних відносин(м.Варшава), та інші. Делегаціцю супроводжував головний спеціаліст управління освіти Валентина Середюк.

Вихованці закладу зустріли гостей чарівними посмішками і подарували усім танець на візках. Кожен отримав невеличкий сувенір – листівку, створену руками учнів.

Перед високоповажною аудиторією виступила директор закладу Петух О.В. з доповіддю «Формування життєвих компетентностей у дітей з аутизмом в умовах освітньо-реабілітаційного простору». Ольга Володимирівна звернула увагу присутніх на те, що РНРЦ «Особлива дитина» –  це багатопрофільний заклад загальної середньої освіти, метою діяльності якого є реалізація права на освіту дітей з особливими освітніми потребами зумовленими виразними порушеннями розвитку, їх інтеграція в суспільство шляхом здійснення  комплексних реабілітаційних заходів, спрямованих на відновлення здоров’я, здобуття освіти відповідного рівня, розвиток та корекцію порушень.

Учасники конференції  мали можливість зайти у класи, поспілкуватися з учнями, , побачити форми і методи роботи, які використовують  педагоги закладу. З захопленням і подивуванням переглянули виставку творчих робіт учениці 3-Б класу «У світі пластилінових фантазій» Марини Усенко і поспілкувалися з нею.

Підсумовуючи усе почуте і побачене, члени польської делегації подякували педагогам за творчу  працю і відзначили, що кореційно-освітньо-реабілітаційний процес у закладі відповідає високим світовим стандартам фахової допомоги дітям з особливими освітніми потребами. Зокрема  п.Мєчислав Дудек  сказав, що даний досвід обов’язково потрібно  поширювати і висловив надію на співпрацю.

За матеріалами http://www.osobluvadutuna.pp.ua 

Відео: http://ritm.tv 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews