Як відбувається децентралізація на Рівненщині (Відео)

23.03.2018 18:53   Джерело: ritm.tv
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівненській області триває процес децентралізації. Про те, наскільки успішно відбувається реформа, розповіли у Рівненському Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Зокрема, перспективний план передбачає створення 66 ОТГ у Рівненській області. Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко повідомив, що нині створено 28 об’єднаних територіальних громад. На найближчих виборах наприкінці квітня планують створити ще дві-три ОТГ. Загалом, Рівненщина у загальному всеукраїнському процесі децентралізації та розвитку місцевого самоврядування посідає 8 сходинку.

Голови новостворених об’єднаних територіальних громад вже можуть говорити про результати, а ті, хто наважився об’єднатися одними з перших, можуть похвалитися хорошими показниками. Внаслідок фінансової децентралізації власні доходи місцевих бюджетів цих громад зросли у півтора рази, а з урахуванням відповідних трансфертів з держбюджету загальні фінансові бюджетні ресурси ОТГ збільшилися у 3-5 разів. Про це, зокрема, говорили й на нараді голів ОТГ, організованої за підтримки Програми «U-LEAD» з Європою» та Мінрегіону України.

За матеріалами http://ritm.tv 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv