Серед студенток «Острозької академії» обрали «Гальшку року 2018»

23.03.2018 19:47   Джерело: ritm.tv
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Національному університеті «Острозька академія» відбувся конкурс краси та грації «Гальшка року 2018». Участь у ньому взяли представниці 5 факультетів та Інституту права ім. І. Малиновського.

Так, 22 березня за першість боролися:

Алла Штенбрехт – гуманітарний факультет,

Роксолана Лисак – економічний факультет,

Наталія Бруяка – факультет міжнародних відносин,

Катерина Рябчук – факультет політико-інформаційного менеджменту,

Мирослава Блоха – факультет романо-германських мов,

Дарина Нікітюк – Інститут права ім. І. Малиновського.

Щорічно конкурс «Гальшка року» збирає повний зал культурно-мистецького центру Острозької академії, де й відбулося дійство. Під час конкурсу дівчата повинні показати вишуканість, аристократичність, грацію та донести до глядачів певну ідею всього виступу.

Конкурсантки змагалися у 3 категоріях. Спершу вони повинні були представити себе, після цього показати талант та продекламувати заповіт княжни Гальшки Острозької. Четверо учасниць у конкурсі талантів співали, так глядачі мали змогу почути такі пісня як «Антарктида», «Прірва» (The Hardkiss) та «Feeling good» (Muse). Студентка факультету романо-германських мов Мирослава Блоха станцювала пристрасне танго, а представниця факультету політико-інформаціного менеджменту Катерина Рябчук продемонструвала танець на ходулях.

Обирали переможницю журі у складі художника-реставратора Державного історико-культурного заповідника міста Острога Миколи Бендюка, керівника і режисера Народного аматорського театру Миколи Кінаха, начальника міського відділу культури та туризму Ольги Лозюк,  депутата міської ради Вадима Бондарчука, наукового співробітника музею Книги та друкарства Анатолія Хеленюка та заступника Острозького міського голови  Ситницької Оксани. Традиційно одне місце у суддівській колегії розіграли на благодійному аукціоні. Його придбала заступник декана гуманітарного факультету Лариса Мініч.

«Мені подобається той креатив і лінія, яку побудували від початку і до кінця. У певних командах вона спрацювала, тому що «Гальшка» – це не лише одна особа, а команда робота», – зазначив голова суддівської колегії Микола Бендюк.

За результатами титул «Панна глядацьких симпатій» та «Панна екстраординарність» отримала Алла Штентбрехт. Перемогу у номінації «Панна елегантність» здобула Роксолана Лизак, «Панною грацією» стада Мирослава Блоха, титулом «Панна талант» нагородили Дарину Нікітюк, у номінації «Панна вишуканість» першість виборола Наталя Бруяка, а «Панною артистичність» стала Катерина Рябчук.

Володаркою титулу «Гальшка року 2018» стала представниця гуманітарного факультету Алла Штентберхт. За словами голови суддівської колегії різниця між першим і другим місцем – 1 бал.

«Мене просто розриває на тисячі малесеньких частинок. Стільки цих титулів…це було так неочікувано. Я розумію, що плід цієї титанічної праці – ось ця тріумфальна перемога. Дівчатам, які будуть брати участь у конкурсі в майбутньому, хочу порадити, щоб вони брали участь для того, щоб отримати задоволення і купу приємних емоцій», – поділилася своїми враженнями переможниця Алла Штентбрехт.

Організатор культуно-масових заходів В’ячеслав Бондар розповів:

«Організувати подібні загальноакадемічні заходи завжди важко, тому що в кожного з них – своя специфіка. У конкурсі «Гальшка року» беруть участь дівчата, які егоцентрично ставляться до своїх виступів й намагаються затвердити себе на сцені. Однак я задоволений, що усі вони виступили чудово й показали саме те, що хотіли».

Цьогоріч конкурс краси, вишуканості та грації відбувся ювілейний 20-ий раз. Минулого року переможницею стала студентка факультету романо-германських мов Анна Герасимчук.

Автор: Вікторія Бродосюк.

За матеріалами: http://ritm.tv 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv