Підприємці Рівненщини, які вже заробили мільйон, мусять купити касовий апарат

24.03.2018 15:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Відповідно до ст. 296.10 Податкового кодексу України, у разі перевищення платниками єдиного податку – фізичними особами, в календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривень застосування реєстраторів розрахункових операцій є обов'язковим.

Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, і продовжується в усіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб'єкта господарювання як платника єдиного податку.

Норми п. 296.10 ПКУ не поширено на платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту. затверджено постановою КМУ від 16.03.2017 р. № 231., які застосовують РРО не залежно від обсягу отриманого доходу.

Для фізичної особи - підприємця - платника єдиного податку доходом є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій),  матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ПКУ (п. 292.1 ПКУ). У п. 292.3 ПКУ встановлено, та  вартості безоплатно отриманих протягом звітного періоду товарів (робіт, послуг).

Водночас у разі здійснення розрахунків за реалізовані товари (надані послуги) лише в безготівковій формі шляхом перерахування покупцем коштів із поточного рахунка на поточний рахунок ФОПа або внесення покупцем коштів до банку для подальшого їх перерахування на поточний рахунок ФОПа потреби у використанні РРО не виникає.

ГУ ДФС у Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews