Що подарував рівненським рятувальникам Президент

Пожежні автоцистерни та оперативно-рятувальні автомобілі отримали рятувальники Рівненщини від Президента Петро Порошенко

25.03.2018 21:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Президент у Рівному передав нову техніку підрозділу Головному управлінню Державної служби із надзвичайних ситуацій у Рівненській області. Серед вручених одиниць техніки пожежні автоцистерни, призначені для доставки на місце пожежі особового складу та засобів гасіння вогню, спеціального обладнання тощо, а також оперативно-рятувальні автомобілі.

Звертаючись до представників рівненського аварійно-рятувального загону, Глава держави відзначив професійні успіхи рятувальників Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«Часом порятунок тільки одного людського життя обертається багатьма труднощами. Іноді – потребує великої жертовності з боку рятувальників. Від вас завжди вимагаються – і ви їх неодмінно демонструєте – цілковита організованість, неабияке вміння і мужність», – сказав Петро Порошенко.

null
Фото з сайту РОДА

«Сьогодні реорганізована аварійно-рятувальна служба здатна комплексно вирішувати питання профілактики техногенних аварій. Вона запобігає катастрофам, пожежам і надає першу допомогу кожному, хто потрапив у біду. Коли важко – люди завжди звертаються до рятувальників», – також додав він.

На рахунку рятувальників Рівненщини – сотні врятованих життів, відзначив Президент.

null
 Фото з сайту РОДА

«Величезну роботу пожежно-рятувальні підрозділи області виконують не лише у себе в регіоні, але і в зоні АТО – на Донеччині та Луганщині», – зауважив Петро Порошенко. За його словами, техніка, яку сьогодні передають, профінансована за рахунок центрального та обласного бюджетів, і буде використовуватись не лише на Рівненщині. Президент зауважив, що рятівники, які поїдуть в зону АТО, будуть набагато якісніше оснащені. «Бо ви облаштовуєте там оборонні рубежі, розміновуєте території, надаєте допомогу пораненим. Раніше вам доводилося евакуйовувати мирних мешканців із зони бойових дій», – додав Глава держави.

Президент зауважив, що держава докладає зусиль для покращення грошового та матеріально-технічного забезпечення рятувальників та новостворених територіальних громад.

«ЗІЛи, на яких вже 30 і більше років працюють наші пожежники, безумовно, і морально, і фізично застарілі. Ті машини, які сьогодні ви отримуєте відповідають найвищим вимогам – мають вдвічі більший запас води, унікальну техніку, освітлювальні башти, вогнегасники, з якими до подачі води можна працювати в будинках – значно розширюють ваші можливості по рятуванню життя людей», – переконаний Президент.

Він подякував підрозділам ДСНС за постійну готовність та оперативні дії під час реагування на надзвичайні ситуації, за мужність, патріотизм та професіоналізм. Він запевнив, що держава й надалі підтримуватиме рятувальників. «Працюємо і будемо працювати для позитивних та результативних змін і втілювати у життя основні напрямки реформування системи», – зауважив Президент.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews