Рівненські рухівці вшанували пам'ять В’ячеслава Чорновола

"Любімо Україну сьогодні - маючи, щоб не довелося її любити потім - втративши..." - В. Чорновіл

25.03.2018 23:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Щороку 25 березня українці вшановують пам’ять великого українця В’ячеслава Чорновола. 25 березня 2018 року минуло 19 років з того дня, коли фатальний КАМАЗ у темряві перегородив дорогу автомобілю, яким голова Народного Руху повертався із зустрічі в Кіровограді.

Ця трагічна загибель політика обернулася трагедією для молодої української держави. Адже не так пішов її розвиток, як передбачав Чорновіл та когорта його соратників.

null
Вірш присвячений В.Чорноволу читає Людмила Матюшенко.

 У Рівному на вулиці В’ячеслава Чорновола біля барельєфа політику, дисиденту, журналісту зібралися два покоління представників Народного Руху – молоді й старші, які стояли біля витоків цієї організації, пам’ятають про її заснування та діяльність.

null
Фото Л. Марчук
Пам’ятають і про трагічні сторінки розколу організації. Згадували й самого В'ячеслава Максимовича. У кожного  свої спогади та з цих пазлів пам’яті склали його образ – світлої і мудрої людини, щирого патріота України. Священики відправили молебень, люди поклали квіти та вшанували його пам’ять щирою молитвою, світлим спомином про нього, поетичним словом. А насамкінець під звук бандури Назара Волощука прозвучала улюблена пісня В'ячеслава Максимовича Чорновола – марш січових стрільців «Ой у лузі червона у калина» та гімн України «Ще не вмерла Україна».
null
Про працю з В.Чорноволом в українському парламенті розповідає народний депутат другого скликання Роман Омельчук. Фото Л. Марчук

 

null
Фото Л. Марчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews