Якщо рівняни не платитимуть аліментів, скоро їм доведеться сплатити і відсотки за просрочку – до 50 %

27.03.2018 08:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Санкції проти боржників уже дали певні результати. У майбутньому Мін'юст хоче  запровадити пеню за просрочку платежів: від 1 відсотка до 50 в залежності від кількості років несплати. Про це повідомляє «UA: Рівне».

Ці та інші законодавчі ініціативи юристи сьогодні обговорили з громадськими активістами. Зазначимо, що нинішній рік Президент оголосив роком права. Акцент зроблено на чотирьох напрямах, що отримали у Мін'юсті назви: зупини насильство в сім'ї; маски-шоу стоп; агрорейдерство і чужих дітей не буває.

«З початку року державними виконавцями у Рівненській області стягнуто 15 мільйонів гривень аліментів, в тому числі з моменту вступу Закону - 4,9 мільйонів гривень. Тобто ми бачимо,що є позитивна динаміка. Фактично ті заходи, а це саме позбавлення керування, позбавлення права виїзду за кордон, позбавлення права на полювання дозволяють нам здійснити це погашення даних аліментів», - зазначив начальник Головного територіального управління юстиції в області Михайло Станіщук.

«Така ініціатива з того, щоб витребувати аліменти з боржників це насправді дуже позитивно. Раніше її не було і я з власного досвіду знаю, що тоді не можливо було отримати аліменти і я їх, в принципі, не отримувала», - розповіла представниця ГО «Громадський рух Чесно» Ірина Стасюк.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews