Журналісти закликають перевірити розважальні заклади Рівного щодо пожежної безпеки (Відео)

27.03.2018 12:01   Джерело: ritm.tv
Опубліковано : Наталія Рівненська

25 березня у російському місті Кемерово у  торгово-розважальному центрі «Зимова вишня» виникла пожежа під час якої за офіційними даними загинуло 64 людини, за неофіційними - більше 300 чоловік.

Очевидці трагедії стверджують, що у закладі не спрацювала ні протипожежна система, ні сигналізація, ні система оповіщення. Через густий чорний дим дехто з відвідувачів опинився відрізаним від аварійних виходів. Деякі з них у відчаї вистрибували з вікон. Адже пожежні виходи були зачинені. Велика кількість дітей загинули у наглухо закритих кінозалах.

Нагадаємо, у грудні 2017 року Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає, що майже всі українські контролюючі органи у повному обсязі або частково можуть перевіряти український бізнес - до цього на перевірки був накладений мораторій.

Згідно з постановою уряду, ДСНС може перевіряти установи для оздоровлення та відпочинку дітей, інтернати, установи дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) і спеціалізованої освіти. Також перевірки можна здійснювати на суб'єктах господарювання лише з високим ступенем ризику. До таких підприємств та установ відносяться об'єкти паливно-енергетичного, військово-промислового комплексів, об'єкти підвищеної небезпеки, хімічно-небезпечні об'єкти та об'єкти висотного будівництва. До таких об'єктів належать також великі торгові і торгово-розважальні центри.

Постанова уряду набула чинності 22 лютого 2018 року і діятиме до 31 грудня 2018 року. 

Зважаючи на те, що у Рівному діють декілька подібних закладів, журналісти ТРК «Ритм» вирішили поцікавитися у рятувальників, в якому стані знаходиться протипожежна система у цих ТРЦ.

Як повідомив речник головного управління з надзвичайних ситуацій в Рівненській області Дмитро Мельник, перевірка торговельно-розважальних центрів ними не проводилася вже понад 3 роки.  Підстава – указ Кабінету міністрів України, який наклав мораторій на перевірки такого роду. В уряді вважають, що подібні заклади не мають високо ступеню ризику для життя людей. Рятувальники кажуть, єдине, що їм дозволили перевіряти так це дошкільні навчальні заклади та освітні.

Журналісти ТРК «Ритм» закликають усіх власників торговельно-розважальних закладів у нашому місті довести мешканцям Рівного, що їх підприємства безпечні. Більше того, журналісти готові власними силами та за допомогою рятувальних служб здійснити показові перевірки та продемонструвати рівнянам, що розважальні заклади Рівного не становлять загрози життю та здоров'ю. До співпраці закликають усіх охочих!

Між тим, як пише «Інтерфакс-Україна», Уряд зняв мораторій на перевірку контролюючими органами українського бізнесу.

У 2018 році співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій перевірять в Україні понад 25 тисяч об’єктів на дотримання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки. 

 

За матеріалами http://ritm.tv 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv