У Рівному відбудеться концерт «Domergue-Litvinyuk Project» (Франція – Україна)

28.03.2018 23:52   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

В рамках мистецького фестивалю «Французька Весна 2018» джазовий клуб «ДжЕм» радий презентувати увазі меломанів подію світового ґатунку, а саме виступ «Domergue-Litvinyuk Project» (Франція – Україна)

Концерт відбудеться 4 квітня 2018 року Ресторан "Блюz & Jazz", вул. 16 липня, 7. 

Початок о 19:30

 Квитки за телефоном: (067) 363-34-18


Перші концерти проекту на фестивальній сцені були тепло сприйняті публікою та отримали схвальні відгуки критиків і музикознавців.  Навесні цього року в рамках мистецького фестивалю «Французька Весна 2018» результати французько-української «музичної колаборації» зможе оцінити і рівненський слухач. 

Учасники:
Manu Domergue  - вокал, мелофон;                                                                                  Jean-Michel Charbonnel- контрабас;                                                                              
Anastasija Litvinyuk – фортепіано;                                                                                   Igor Hnydyn – барабани

Коротко про музикантів:

Manu Dоmergue

У  свої 32 роки Manu DOMERGUE має великий  музичний досвід співака  та мультиінструменталіста. Після закінчення Консерваторії в «Valence» (Франція), він довший час навчався та музикував в Каліфорнії. Повернувшись на батьківщину, він один з перших в джазі почав використовувати  рідкісний музичний інструмент  мелофон.

null
Manu Domergue. Фото з мережі Інтернет

 З того часу він постійно досліджує та експериментує з різними музичними інструментами та голосом у джазі та інших видах музики. У 2009 році він був прийнятий в Національну Паризьку Консерваторію. За останні роки Ману реалізував велику кількість спільних проектів  з такими музикантами, як: Riccardo DEL FRA, Loïs LEVAN, Carine BONNEFOY, Mônica PASSOS, Roy HARGROVE.  Він також є засновником Французько – малійської групи «LANAYA» .Зараз  Ману є вокалістом та викладачем історії музики  у Didier  Lockwood  Music  Center.
http://www.ravenmusic.fr/ 


Анастасія Литвинюк

Джазова піаністка, співзасновниця проектів ShockolaD, LvivJazzTrio, LitvinyukAcousticJazz. У рамках стипендіальної програми «Gaude Polonia» навчалась в Анджея Ягоджінського. Разом з Ігорем Гнидином творять львівське джазове середовище. Із лютого 2009 р. є співзасновницею Jazz Club Lviv. Є координатором відомих джазових варштатів Cho-Jazz у Польщі.

null
Анастасія Литвинюк. Фото з мережі Інтернет

Постійно бере участь в різних джазових проектах з українськими, польськими та американськими музикантами, такими як Marc BERNSTEIN, Debbie CAMERON  , FrankPARKER, Michal BARANSKI, Michal MISKEWICH, Radek  NOWICKI, Michal JAROS, Grzegorz KAENAS, Hans-Peter SALENTIN, Piotr BARON , Юрій ЯРЕМЧУК , Ігор ЗАКУС та інші. З 2015 р. – одна із засновників джазової кафедри у Львівській Національній Музичній Академії.  Працює там як викладач.  
 http://shockolad.com/en                                                                                                          

Jean-Michel Charbonnel

Відомий  французький контрабасист та викладач  імпровізаційної музики. Автор чотирьох сольних альбомів :“Club”, Civilized People”,“Expected on Time”  та “Songs for Everyday”.

null
Фото з мережі Інтернет

Як контрабасист він співпрацював та творив спільні проекти з великою кількістю видатних музикантів : Marc-Michel LE BEVILLON , André CHARLIER, Benoît SOURISSE , Didier LOCKVOOD, Kurt ROSENWINKEL,Jerry BERGONZI, Billy COBHAM, Jean-Marie ECAY,  Jean-Marie MARRIER, Jean-Jacques MILTEAU.  Одним з визначальним для нього стала співпраця з легендарним джазовим органістом  Eddy LOUISS.  З 2014 року  він є викладачем гри на контрабасі в Didier Lockwood Music  Center.    

 Ігор Гнидин

    Один з кращих джазових барабанщиків України, засновник проекту ShockolaD, Igor Hnydyn Project, Jazz Club Lviv, Львівської Школи Джазу та Сучасної Музики. 2010 року потрапив до вісімки стипендіатів від Kennedy Center, вибраних з-поміж музикантів із 59 країн.

європейського конкурсу барабанщиків V-Drums. Грав разом із такими джазменами, як: Melvin TAYLOR, Michael BOWIE, Frank PARKER, Piotr BARON, Michal JAROS, Tomasz DABROWSKI, Sheldon D’SILVIA, Mark COFFЕ та багато інших.    

 

Проект реалізовується за підтримки Посольства Франції в Україні.

Організатори проекту: Арт-центр «Дзиґа» , ГО «Інститут Актуального Мистецтва», Альянс Франсез міста Рівне, Альянс Франсез Львів, Old Fashioned Radio (OFR) , 32 Vozdvizhenka Arts House та Джазовий клуб “ДжЕм”.


Партнери у Рівному: VERALLIA , ПроПринт

Інформаційний партнер у Рівному: "Медіа-група "РИТМ"

Познайомитися ближче:

https://www.youtube.com/watch?v=0OlSFA2skM4

 

                              
 

 


 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews