У Рівненському Музеї бурштину відкрилась виставка «Великодні барви»

30.03.2018 13:24   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

За тиждень Великдень і, готуючись до зустрічі цього свята свят, торжества торжеств, працівники музею сонячного поліського каменю розгорнули виставку «Великодні барви», де головним експонатом є пасхальне яйце – куряче, керамічне, дерев’яне, вив’язане, сплетене, але всюди є бурштинове оздоблення.

null
 З дітьми О.Медведєва. Фото Галини Данильчук

Ці традиційні великодні мініатюри, освітлені вогником свічки і променем весняного сонця, що попри всі примхи погоди таки зазирає у вікна, закликали до музею тих, кому не вистачає в цьому житті нашої загальної доброти і любові.

На відкриття виставки прийшли зі своїми рідними члени Громадської організації «Спілка інвалідів з дитинства «Передзвін», що діє у Рівному.

null
 Фото Галини Данильчук

Для цих молодих людей з обмеженими можливостями в музеї провели майстер-клас з оформлення бурштинової писанки в техніці «декупаж». Відома рівненська письменниця і майстриня Олена Медведєва з материнською любов’ю і дуже щиро спілкувалася з особливими гостями музею.

null
 Фото Галини Данильчук

Очолює ГО «Передзвін» Марія Миколаївна Косинська, яка багато років працює з такими людьми, досконало знає усі їхні можливості і потреби. Пані Марія наголошує, що у її «передзвонівців» є велика потреба у спілкуванні, їм треба допомогти навчитися жити в соціумі і тому співпраця з музеєм, ось такі майстер-класи – є кроком вперед, це для кожного з них справжнє маленьке свято.

null
 Фото Галини Данильчук

І в цей великий піст і щодня в своєму житті ми маємо пам’ятати про тих, кому жити значно важче ніж нам, кому найбільш потрібна наша любов, допомога і милосердя.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews