Рівненські команди зіграли між собою у півфінальному поєдинку відкритого Чемпіонату Волині з хокею

31.03.2018 15:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський
На півфінальний поєдинку відкритого Чемпіонату Волині з хокею обидві рівненські дружини вийшли, мабуть, у своїх оптимальних складах. І кожна обрала свою тактику. Нагадаємо, що на коловому етапі "Легіон" впевнено переміг - 7:2. Але тоді в складі "Фаворита" пропускав гру Тимофій Басараб.
 
Розпочали гру суперники обережно, не форсуючи подій. "Легіон" взагалі грав від оборони, чи не всією п'ятіркою зустрічаючи суперника у своїй зоні, не даючи йому вільного простору для атаки, граючи дуже щільно з нападниками опонента. Оборонці практично не ходили в атаку, залишаючись у своїй зоні, максимум, що вони собі дозволяли - дійти до синьої лінії суперника, здійснити кидок і миттю назад до власної зони. Зате при першій -ліпшій нагоді намагався втікти в контратаку Роман Маленький. Ця тактика принесла успіх на 14-й хвилині гри - Павло Бернацький виграв вкидання у власній зоні і миттю віддав шайбу на хід Маленькому, котрий викотився 1 в 0 і свого шансу не змарнував. 

"Фаворит", трішки погрузнувши в оборонних редутах "легіонерів", почав надавати перевагу дальнім обстрілам воріт суперника, але нев'янучий Сергій Тітов контролював польоти шайб і впевнено їх приборкував. Але без "ближнього бою" було ніяк не обійтись, тому фаворитівці все ж намагались продертись на зручні для кидка позиції, проте, безрезультатно. Але несподівана прийшла допомога від суперника - в одній з атак Сергій Тітов відбив шайбу перед собою, а один з оборонців, прагнучи її вибити за ворота, влучив у "рамку" - гол був "зареєстрований" на Андрія Аксютова, адже автоголи у хокеї не фіксуються. 
Під завершення першого періоду "Легіон" отримав чисельну більшість і... пропустив від Тимофія Басараба, прогавивши його контратаку. Надалі "легіонери", коли випадало грати в більшості, подій не форсували, переважно катаючи шайбу в середній зоні. 

Другий період розпочався з трьох підряд стрімких контратак "Легіону". Двічі Роман Маленький свої шанси використав, третього разу Микола Сердюк впорався з його кидком, але на добивання встиг Павло Бондарчук. 

"Фавориту" нічого не залишалось, як знову і знову йти на штурм позицій суперника. В рівних складах досягти мети не вдавалось, але "Фаворит" зміг використати дві своїх більшості, коли на лаву для оштрафованих арбітр гри відправляв почергово лідерів "Легіону" - Бернацького і Маленького.

Рахунок знову став рівним. Все знову починалось спочатку і суперники знову гнули кожний свою лінію - "Фаворит" намагався атакувати, "Легіон" тримав оборону, вичікуючи слушну нагоду для контратаки. В одній із своїх атак фаворитівці таки здобули ворота, але суддя гри гол не зарахував, бо Тимофій Басараб добивав шайбу, коли ці ворота були вже зсунуті (був ще не зарахований гол "Фаворита" - в другому періоді, коли арбітр "встиг" свиснути раніше, ніж шайбу добили у ворота). 

Розв'язка настала за три хвилини до завершення третього періоду. "Легіон" знову отримав більшість на майданчику, знову не йшов активно в атаку, аж раптом "вибухнув" все той же Роман Маленький, котрий стрімко рвонув по вільному флангу, викотився на воротаря і забив переможний гол. В ті три хвилини, що залишались, "Фаворит" не зміг створити небезпеки біля чужих воріт і навіть не ризикнув замінити воротаря на шостого польового гравця, коли на останній хвилині, здавалось, вже "зачепився" за зону суперника. "Легіонери" тоді змогли вивести шайбу в нейтральну зону і до своєї її більше не пустили. 

"Фаворит" другий рік підряд не гратиме у фінальному поєдинку у волинських змаганнях. А радощі гравців "Легіону" не було меж. Суперники рівненських команд у вирішальних матчах будуть визначені в неділю, коли в іншому півфіналі гратимуть "Нетішин" і "Луцьк". 
28 березня 2018р. "Фаворит" - "Легіон" - 4:5 (2:1, 1:3, 1:1)

За інформацією ХК "Луцьк"

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews