Громадянська мережа ОПОРА підсумувала результати роботи в ОТГ Рівненщини

03.04.2018 18:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Громадянська мережа ОПОРА активно співпрацює з громадами Рівненщини задля розвитку громадянської активності. У 2017 році активісти розпочали 2 проекти, які працювали у 6 ОТГ.

Напрацьовані результати активісти презентували та обговорили спільно з консультантами Проекту Пульс Рівненського РВ #АМУ. Представники ГМ Опора розповіли, які отримали результати роботи. В Острожецькій громаді запустили в роботу інструмент он-лайн пропозицій щодо стратегії розвитку громади. В Мирогощанській та Бугринській громадах після проведених тернінгів запустили в роботу громадський бюджет, та попрацювали над залученням мешканців до бюджетного процесу.

У Деражненській громаді активізували людей до написання стратегії розвитку. Початок громадської активності – покладено. Активісти Опори переконані – голови ОТГ та депутатський корпус розуміють важливість громадської активності у прийнятті рішень. Тому, планують і надалі продовжувати роботу в громадах Рівненської області. 

Консультант з правових питань Проекту Пульс Василь Курилас також висловив своє бачення щодо роботи в #ОТГ, та потреб населення. Адже, громади лише починають свій шлях, тому не всі мешканці готові до активного прийняття рішень, та співучасті у долі та розвитку власної громади. Тому подібну роботу потрібно продовжувати, а при можливості поширювати і на інші громади. Василь Курилас порадив Опорівцям і надалі впроваджувати проекти на підсилення громадянської активності, та залучення до бюджетного процесу, піднімати громадянську свідомість. Асоціація міст України завжди готова до співпраці з усіма громадськими організаціями.

Повідомляє Офіс реформ проекту #ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews