Учнівські лідери України створили Національну дитячу раду, яка матиме голос у Верховній Раді

03.04.2018 23:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Уповноважений Президента України з прав дитини в Україні Микола Кулеба презентував Національну дитячу раду. Відтепер неповнолітні українці можуть долучатись до ухвалення рішень на найвищому рівні, а також формувати дитячу політику всієї країни. У складі Ради − лідери учнівського самоврядування та випускники інтернатних закладів з різних куточків України.

Цього ж дня, всесвітньо відомий австралійський спікер Нік Вуйчич провів мотиваційні зустрічі щодо протидії булінгу з аудиторіями по п’ятсот осіб вчителів та учнів загальноосвітніх українських шкіл.

null
Нік Вуйчич. Фото прес-служба

«Булінг – це хвороба. 30 років тому було менше відкритих дверей для цькувань у школі, які могли б вплинути на вас. Еволюція медіа дозволила нам відчути, що булінг та пліткування – це норма. В Австралії 29 років тому я був першою дитиною з особливими потребами в школі, і це було найкраще рішення, яке могли прийняти мої батьки. Не просто закрити мене в кімнаті, а й навчити жити з усіма, дати мені можливість літати», – розповів Нік Вуйчич.

До відома, Нік Вуйчич – відомий оратор і меценат, людина без рук і ніг. Він керує некомерційною організацією «Життя без кінцівок», яка створена для допомоги інвалідам. Близько 250 раз на рік виступає зі сцени, пише книги, знімається в кіно, бере участь у відомих ток-шоу та проводить по всьому світу навчальні лекції щодо запобігання булінгу серед школярів.

«Ми, молодь, маємо голос у ВРУ! Відтепер ми офіційний державний дорадчий орган влади при Уповноваженому Президента України з прав дитини Миколи Кулеби. Час показав нашим чиновникам і депутатам, що слід прислухатися до думки дітей, старшокласників і молоді при створенні законопроектів, які впливають на кожного із нас. «Час діяти!» − говорили всі лідери. Дійсно! Час діяти! У нас є перспектива! Ми впливаємо на нашу країну, а першочергово − на свідомість лідерів та старшокласників країни! «Стоп булінг!» − говорили лідери. Дійсно, в наших школах дуже поширена ситуація цькування, а тим паче кібербулінгу. Хочу наголосити, що ми оперативно реагуватимемо на небезпеку у школі», − підсумував член Всеукраїнської ради старшокласників, голова Рівненської обласної ради старшокласників «Імпульс» Владислав Корженевський.

null
Фото прес-служба

 

null
Фото прес-служба

 

null
Фото прес-служба

Прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews