Писанковий сад у Рівному – чудове місце для селфі

05.04.2018 21:26   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

У Парку молоді (Лебединка) вже третій рік поспіль перед Великоднем розквітає різнобарв’ям  писанковий сад.  Від сьогодні 35 писанок висотою 1м 30 см  розташувалися  на алеї кованих скульптур.  Торік  великодні символи  розділяли: десять прикрашали майдан Незалежності,  а двадцять п'ять веселили очі відвідувачів на Лебединці.

null
Фото авторки

Цьогоріч 35 писанок розмістили в одному місці. Усі вони виготовлені за спеціальною технологією, розробленою викладачами Рівненської  художньої школи, а от до їх розпису долучалися  учні як художньої, так і  загальноосвітніх шкіл  міста. Перед  відкриттям виставки писанки відреставрували  і підфарбували, й вони заграли  ще яскравіше.

Варто зазначити, що візерунки на писанках не хаотичні, а характерні для різних регіонів України. Є серед них і зелено-червона – традиційна для поліського краю.

null
Фото авторки

Отож на свято у  рівнян та гостей обласного центру з’явилося місце, де можна із задоволенням провести час, а ще сфотографуватися та надіслати знімки друзям, хай позаздрять, адже не так багато є місць в Україні, де очі милують такі чудові великодні символи.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews