Відомий журналіст з Рівного прожив два тижні «на воді» (Фото)

07.04.2018 13:42   Джерело: charivne.info
Опубліковано : Наталія Рівненська

Рівненський журналіст, автор телепроекту «Свідомий вибір», депутат Рівнеради Олександр Курсик закінчив своє двотижневе голодування.

Про свій досвід Олександр розповів на сайті http://charivne.info 

Експерименти я люблю, постійно щось шукаю та пробую. Коли мені було 19 років, я вперше спробував голодування – один раз на воді, один раз сухе. Метою було довести самому собі, що я зможу це зробити. Зробив.

Зараз мені 32 роки, вже 4 рік поспіль я проходжу голодування перед Великоднем. Перший раз я “пішов” на 7 днів, наступного року від їжі я відмовився на 10 днів, минулого року лише на воді я прожив 11 днів, цьогоріч – 14 днів. Вперше за ці роки я здав аналізи до періоду очищення та перезавантаження і після нього.

Головним у голодуванні є вихід з нього. Тому я щороку закінчую цей експеремент над власним тілом та душею на Вербну неділю, тиждень залишається до Свята і важкої їжі.

Старт голодування

Вперше за 4 роки я “тримав” суворий піст. Голодування розпочав у суботу 17 березня 2018 року. Пішов до церкви, помолився, попросив благословіння у священика на початок голодуваня і забув про їжу, просто вимкнув це бажання в голові.
Хочеш їсти – пий воду! За день я випиваю 4-5 літрів води. Традиційно у мене найважчим є третій день, організм переналаштовується чи що, якось я не спав всю ніч. А далі стає просто і легко.

Очищення організму

За перших три дні голодування наш організм з”їдає всі залишки їжі і починає всмоктувати непотріб з стінок кишечника, тому обов”язково треба його промивати. Я традиційно роблю гідроколонотерапію. Процедуру проводжу у лікаря на 4 і 10 день. Лікар коментує, що за рік назбиралося лишнього у кишечнику.
Після очищення тіла, фізичний стан значно покращується, піднімається настрій і стає легко.

Вперше здав аналізи

Вперше за 4 роки голодування я здав аналізи. Давно хотів це зробити, але постійно часу не вистачало. Я здав кров, сечу, зробив УЗД внутрішніх органів, кардіограму і пройшов профоглядв усіх основних лікарів. Висновок – здоровий і готовий до служби в армії ))).

Життя як життя

Я чув, що люди під час періоду голодування беруть відпустки, сидять дома, багато сплять і просто гуляють. Я так не можу. Живу повноцінним життям, працюю щодня, записував програми на радіо, телебаченні. Голос дещо подавлений і думки інколи “гальмують”, а так все чудово. Але перестав займатися спортом і відмовлявся від далеких поїздок за кермом, багато ходив пішки. Єдине, що дійсно створює незручності у спілкуванні це – запах з рота. З третього-четвертого дня від вас “пахне” ацетоном, і люди це реально чують під час спілкуваня.

Втрата ваги

Традиційно люди наважуються на голодування аби схуднути, у мене ж мета – перезавантаження головного мозку, тіла і нові випробування для власного “я”. Однак, спостерігати за динамікою зменшення ваги дуже цікаво. Вага “йде” відчутно з перших днів, далі ж схуднення не значне. Хоча за весь період я схуд на 10,8 кілограмів.

null
Фото http://charivne.info 

Результати аналізів 

І ось я знову здаю аналізи. Кров було здати важко, її вичавлювали декілька хвилин )))

Мій дільничий терапевт Антоніна Василівна Сивак дуже здивувалася таким моїм експерементам, але було видно, що результатів вона чекала не менше за мене.

Так от, результати такі : кров – гемоглобін – 157, видне згущення, є недостатнє насичення крові киснем. Сеча – високий вміст ацетону, а перед початком голодуваняя нічого не було, решта показників в нормі. УЗД – збільшилися розміри печінки і є застій жовчі, рекомендовано повторний огляд після початку приймання їжі, решта всі органи без змін. Кардіограма – все як і було, зафіксували кисневе голодування серця.

Висновок – був здоровим, здоровим залишився.

null
Фото http://charivne.info 

 

null
Фото http://charivne.info 

Вихід з голоду

Крайній день мого цьогорічного голодування. Їсти не хочеться. Зранку до церкви, сповідь і причастя, відчуття неймовірні. Взагалі, релігійна складова особисто для мене відіграє дуже велику роль у цьому процесі. Наставник благословив, під час голодування молитва глибша ніби, вихід через причастя та сповідь… Без віри все було б по-іншому, більш фізіологічно, примітивніше чи що.
Далі перший фреш, морквяно-гарбузовий, його варто розбавити 50-50 з водичкою. Вечері повторюю теж саме. Наступного дня фреш, але вже чистий. Ще через день я спробував броколі, бурячок і цвітну капусту з пароварки, дуже смачно, згодом салат з капусти, наступного дня пюрешки і сирі овочі. Порції варто брати маленькі і не переставати пити воду по 3 літри в день. Так триває тиждень і вже тоді яєчко і ковбаска, мені от найбільше тепер хочеться рульки, жирної і засмаженої рульки ))))

P.S. Голодувати чи ні? Я нікого не агітую, нікого не лякаю і тим паче, не хизуюся цим процесом! Кожен сам шукає свій шлях і сам отримує насолоди від будь-яких перемог! Головне знаєте що – не їсти один одного!!!

За матеріалами http://charivne.info  


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: charivne.info