На Рівненщині прокурори провели відкритий урок для школярів

07.04.2018 23:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Відкритий урок з правознавства працівники Сарненської місцевої прокуратури провели у Вежицькому НВК «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» та Дроздинському НВК «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Рокитнівського району.

Учнів старших класів було ознайомлено із особливостями та відмінностями між адміністративною та кримінальною відповідальністю. Закцентовано увагу на дотриманні належної поведінки як у школі, так і поза нею, зокрема у побуті.

Прокурори Рокитнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури Дем’ян Мініч та Тарас Радченко ознайомили підлітків із загальними поняттями права, обов’язками і правами кожного громадянина, детальніше розповіли про структуру органів прокуратури, її функції. Знання у школярів було закріплено запропонованими ситуаційними задачами, на які діти дали відповіді та запропонували шляхи вирішення різних проблемних ситуацій, що можуть виникнути у їх житті.

Діти уважно та з цікавістю слухали прокурорів, ставили різноманітні питання, зокрема розпитували про те, в яких навчальних закладах і на яких умовах можна здобути освіту, аби стати у майбутньому юристами.

Педагоги вказаних навчальних закладів відмітили, що такі візити прокурорів однозначно позитивно впливають на дітей, адже окрім, профілактичної бесіди, діти отримали масу позитиву від спілкування з прокурорами у неформальній обстановці.

За матеріалами Сарненської місцевої прокуратури

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews