Вишите Святе Письмо стало подарунком Олени Медведєвої своїм землякам перед Великоднем

09.04.2018 15:53   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Відома рівненська майстриня, журналіст і письменниця Олена Медведєва до великого християнського свята Великодня завершила ще один свій творчий і духовний задум – нею вишиті чотири книги  Святого Письма, чотири Євангелії українською мовою.

null
Фото Галини Данильчук

 В кожен стібок, кожну літеру, візерунок пані Олена вмістила частинку своєї щедрої на добро душі. Тексти чотирьох Євангелій вишиті на полотні чорними нитками, заголовки та заголовні букви – червоними. Український  орнамент, що оздоблює кожну із сторінок, поєднує червоно-чорні кольори. Саме у червоно-чорних кольорах і створювались в давнину стародруки. Вишиті льняні аркуші акуратно пришиті до картонних сторінок золотого кольору, що підкреслює особливу цінність для кожного християнина цієї Вічної книги. Обкладинка виконана зі шкіри чорного кольору з червоно-чорним орнаментом. Кожна із чотирьох Євангелій – Від Св. Луки, Св. Марка, Св. Матвія, Св. Іоана – має вагу понад 9 кг. Дубенські майстри різьби по дереву виготовили для вишитих книг окремі різьблені скриньки.

null
Фото Г. Данильчук

Перше представлення цього унікального доробку Олени Медведєвої відбулося напередодні Великодня в  Музеї книги в м. Остріг, де й зберігається нині уся колекція креативних книг майстрині із Рівного.

null
Фото Г. Данильчук

Як говорить сама Олена Анатоліївна: «Бог дав мені на все сил і вміння, щоб завершити цю велику і таку важливу для мене роботу саме в передпасхальні дні. Це справді моя особлива весна. Весна, що народила ось це рукотворне Святе письмо».

null
null
Фото Г. Данильчук

Ми ж, рівняни, тішимось і пишаємось тим невичерпним джерелом таланту, невгамовною енергією і особливою творчою фантазією Олени Медведєвої і зичимо їй успішної реалізації нових ексклюзивних творчих надбань.

null
На фото: з книгою з вишитим Святим письмом - Галина Данильчук. Фото О. Медведєвої

 

null
Такий футляр для унікальної книги виготовили дубенські майстри




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews