До реконструкції стадіону «Авангард», що у Рівному, внесуть зміни

А всьому виною палац Любомирських. І Тарас Максименко

10.04.2018 17:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Власне, зміни до довгоочікуваного проекту реконструкції стадіону «Авангард» ініційовані міським управлінням культури та туризму Рівного.

Під час розкопок на місці, де колись був палац Любомирських, які проходять поряд зі стадіоном «Авангард», місцеві археологи виявили у землі під'їзний пандус до колишнього палацу.

null
Фото з мережі Інтернет

Ось тому керівник управління культури та туризму Рівного Тарас Максименко і говорить про необхідність внесення змін.

– Вочевидь, у найближчому часі я пропонуватиму внести зміни у частину проекту, де йдеться про благоустрій “Авангарду”. Ці зміни стосуватимуться облаштування археологічного вікна. Це буде не складно зробити. А люди, які ходитимуть вулицею Замковою, зможуть вживу побачити розкопки, – пояснює Тарас Максименко.

null
Тарас Максименко. Фото з мережі Інтернет

Саме з цим керівником Рівне стає одним із найдревніших міст України. Наразі після проведених археологічних експертиз європейська комісія виділила кошти на розкопки підземелля, яке виявили археологи у парку Шевченка. Проте розкопки замку Любомирських у Рівному європейська комісія поки що не фінансуватиме. Тож кошти на  «археологічне вікно» доведеться шукати.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews