На Рівненщині за тиждень понад три тисячі жителів підписали декларацію із сімейними лікарями

11.04.2018 20:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

В Україні стартувала загальнонаціональна кампанія «Обери свого лікаря». Лише за останній день 500 жителів Рівненщини заключили декларацію зі своїми лікарями, а загалом за тиждень більше 3000 людей обрали собі фахівця.

«На першому тижні у нас в області була пасивна фаза впровадження кампанії. За цей час суттєвих проблем з організацією процесу підписання декларацій не виникало, тож закликаю усіх переходити до активної фази медреформи», - наголосив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Сьогодні він з цього приводу зібрав розширену нараду за участю керівників РДА, міст та ОТГ. Говорили і про особливості кампанії «Обери свого лікаря», перші результати та перші успіхи. Детальніше розповіла заступниця голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

«До цього часу за реформу відповідало МОЗ, зараз – місцева влада. Адже для того щоб підписати договір з Національною службою здоров’я України, заклад має бути зареєстрований в системі «Електронне здоров’я». Станом на сьогодні в системі  зареєструвалися 483 лікарів первинки, які вже готові до підписання декларацій зі своїми пацієнтами. Найбільше декларацій уклали у Рівненському та Дубровицькому ПМСД», - розповіла Світлана Богатирчук-Кривко. - Закликаю решту не затягувати з цим, бо люди спитають у вас, чому у моїй поліклініці, селі, місті, районі немає реформи. Чому вона блокується?».

Заступниця голови ОДА наголосила, що у квітні-травні важливо максимально провести інформаційні кампанії та дати чіткі інструкції для людей – як знайти медзаклад, як обрати свого лікаря, як підписати декларацію.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews