Чи почнуть окремі водії маршруток на Рівненщині з повагою ставитися до учасників АТО? (Фото)

13.04.2018 20:57   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

У Здолбунові продовжують боротися із хамством водіїв. Сьогодні близько тридцяти учасників АТО разом з рідними та волонтерами спілкувалися з водієм маршрутки «Рівне-Борщівка». Він неодноразово відмовляв у проїзді жінці-учасниці бойових дій на Сході України, мізочанці Юлії Корнюх.

null
Фото Ірини Самчук

Як розповіла жінка-доброволець, ще жодного разу водій не погоджувався везти її безкоштовно.

- Я їхала у лікарню до Здолбунова разом зі своєю донечкою та чоловіком-АТОвцем. Повертаючись додому, сіла у маршрутку «Рівне-Стеблівка», за кермом був цей водій. Показала посвідчення. Сказав мені, що нас вже надто багато і він, якщо всіх братиме, то не заробить. Мені стало образливо. Бо вже не вперше так. Одного разу водій навіть кинув моє посвідчення, замість того, щоб віддати в руки. Я не використовую це посвідчення постійно. Не вимагаю, щоб мені надавали купу преференцій. Та якщо  маю право на безкоштовний проїзд, то чому мені відмовляють? – розповіла жінка.

Цікаво, що вчора ввечері водій сам дзвонив до жінки та намагався загладити провину, аби не виносити проблему на люди.

До слова, цей водій неодноразово дозволяв собі грубіянити пасажирам. Місяць тому він хамовито відмовив у праві безкоштовного проїзду жінці з дитиною-інвалідом.

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

Тож сьогодні на автовокзалі у Здолбунові АТОвці зустріли водія-нахабу та вимагали вибачитися перед пані Юлією, яку він нещодавно образив.

Сумно, що коли водія попросили вийти з маршруки на розмову, пасажири почали висловлювати своє обурення. Мовляв, всі вони спішать на кладовища чи просто у гості до рідних. Тому нехай АТОвці вирішують справи на кінцевій зупинці.

 
null
Фото Ірини Самчук

Ще більше шкода, що коли водій відмовляв пані Юлії у проїзді, пасажири чомусь мовчали і не заступилися. Суспільство поступово починає ділитися на два фронти: ті, хто прийшов з війни, та ті, хто ніколи про неї не думає. Прикро, що тих, хто не служив, не хвилюють ті, хто тримає над нами небо.

Все ж під час розмови водій попросив вибачення у жінки. Проте, як зазначила пані Юлія, їй потрібні не вибачення, а людське ставлення. Втім, як і всім учасникам війни на Сході України. Адже не пільга для них головне, а ставлення людей, яких вони захищають.

null
Фото Ірини Самчук

Нині ж інцидент поки що невичерпаний. Вже у понеділок у Рівненській ОДА відбудеться зустріч із перевізником, водієм, Юлією та керівництвом управління інфраструктури та промисловості адміністрації.

null
Фото Ірини Самчук

Тим часом перевізники Рівненщини, після того, як держава перестала компенсовувати проїзд пільговиків, перевозять учасників АТО за власний кошт. Вони погодилися включити їх у перелік пільгових категорій. Тому учасники АТО мають право на проїзд за посвідченням.

null
Фото Ірини Самчук

Нагадаємо, нещодавно у Здолбунові була схожа ситуація. Водій маршрутки «Рівне-Здолбунів» нагрубіянив учаснику АТО Андрію Токарчуку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews